geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/USB-C-icoon.jpg
5Gb Ethernet via USB met Sonnet’s Solo5G adapter
Wil je een heel erg snelle Ethernet-verbinding voor jouw Mac dan heeft Sonnet daar een oplossing voor. En die werkt ook meteen op iedere Mac met USB, zolang daar maar minimaal macOS 10.13.6 (High Sierra) op staat, en werkt daarbij ook al met de nieuwste versie van macOS: 10.15 Catalina.

Deze adapter heet Solo5G en werkt niet alleen met een Mac, maar ook met Windows en Linux. En we hebben het niet voor niets over een erg snelle Ethernet-verbinding, deze Solo5G adapter kan een snelheid van maximaal 5Gb aan. Dat kan over normale Cat 5e kabels, zolang er maar de juiste multi-Gigabit Ethernet switch of 10 Gigabit Ethernet switch met NBASE-T ondersteuning in het netwerk zit. De adapter komt niet alleen met een USB-C naar USB-C kabel, maar ook een USB-A naar USB-C kabel, voor computers die nog geen USB-C hebben. Daarbij is deze adapter bus-powered, je hebt er dus geen aparte stroomadapter voor nodig.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.SonnetSolo5g-usbc-cable.jpg
5Gb Ethernet via USB met Sonnet’s Solo5G adapter


Nog een paar details: aan de kant van Ethernet-aansluiting zitter er twee LEDs op deze adapter, als de oranje LED brandt heb je een 5G verbinding, is het groene lampje aan dat ligt de verbindingssnelheid tussen 1 en 2,5 Gigabit. Verder is versleuteling ingebouwd in de hardware, waardoor de firmware niet op afstand door kwaadwillenden zonder toestemming aangepast zou kunnen worden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.SonnetSolo5g-front.jpg
5Gb Ethernet via USB met Sonnet’s Solo5G adapter


Maar informatie over de Sonnet Solo5G adapter is hier te vinden, voor de technische specificaties kan je hier terecht. Wil je hem kopen, dat kan hier. Deze adapter zelf kost daar $ 79,99, maar Sonnet verstuurd alleen binnen de VS of naar Canada. Mocht je deze adapter nu al willen hebben zal je dus daar iemand moeten kennen die deze voor je door kan sturen, of je zal nog even moeten wachten tot deze adapter ook bij ons beschikbaar komt. #Ethernet #USB
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
antw: 5Gb Ethernet via USB met Sonnet’s Solo5G adapter
26 februari 2020 - 14:37    reactie #1
geplaatst door: Alvinus
Is dit ook voor gewone zielen met een modem/router, of alleen in professionele omgevingen?
Ik zou bijna zeggen, importeer een voorraadje en verkoop ze in de nieuwe MacFreak store. Eventueel via voorinschrijving.
antw: 5Gb Ethernet via USB met Sonnet’s Solo5G adapter
26 februari 2020 - 14:56    reactie #2
geplaatst door: Robert
Als er voldoende interesse is kunnen wij altijd een partij uit de VS halen, en dat komt in de regel ook nog eens bijna altijd goedkoper uit.

Maar in dit geval denk ik niet dat er zoveel animo zal zijn, het gros van ons heeft geen 5Gbps netwerk en dus ook niet zo'n verbinding nodig.
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
antw: 5Gb Ethernet via USB met Sonnet’s Solo5G adapter
26 februari 2020 - 16:00    reactie #3
geplaatst door: TLM
De QNA-UC5G1T van QNAP welke hetzelfde doet als deze Sonnet is dan weer wel beschikbaar om te bestellen in de lage landen.

Had hier een tijdje geleden een onderwerp aangemaakt over wie ervaring heeft met 10GBe maar de reacties waren uh niet bepaald overweldigend te noemen  :smile:

Niet meteen voor de normale thuisgebruiker, maar waar ik het persoonlijk voor zou gebruiken is een snelle rechtstreekse verbinding tussen mijn iMac en een server, waar ik vaak grote bestanden moet overzetten.