https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleDesignAwards2020-icoon.jpg
De acht apps en games die een Apple Design Award hebben gekregen
Zoals ieder jaar betekent het eind van de World Wide Developer Conference (WWDC) ook het uitreiken van de Apple Design Awards. Niet alleen de moeite om naar te kijken vanwege de eer, maar ook omdat al die apps eigenlijk altijd echte aanraders zijn.

Daarbij gaat het bij deze Awards natuurlijk ook altijd om apps die de meest recente technieken gebruiken, dus als je een recente iPhone of iPad hebt dan is de kans groot dat deze apps dingen doen die andere apps achterwege laten. Niet voor niets, want de Apple Design Awards zetten de ontwikkelaars in het zonnetje, maar dienen natuurlijk ook als een etalage voor wat er allemaal op iOS en iPadOS mogelijk is. Je vindt hier de vier apps en games allemaal hieronder, inclusief de links.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleDesignAwardsDarkroom-app.jpg
De acht apps en games die een Apple Design Award hebben gekregen


Darkroom van Bergen Co. is een veelzijdige foto- en videobewerkingsapp met een mooie en gebruiksvriendelijke interface. Dankzij de intuïtieve regelaars en opzet kunnen niet alleen amateur- maar ook beroepsfotografen de mooiste resultaten bereiken. Darkroom maakt gebruik van technologieën als foto- en camera-API’s, Quick Actions voor het beginscherm, contextgevoelige menu’s en voelbare feedback, een toonbeeld van een geavanceerde mobiele bewerkingstool.


https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleDesignAwardsLooom-app.jpg
De acht apps en games die een Apple Design Award hebben gekregen


In Looom van iorama.studio maak je spelenderwijs animaties, net zoiets als wanneer je muziek maakt. Gewone gebruikers én professionals kunnen in deze speelse, creatieve interface hun eigen stop-motion animatie-loops tekenen. De uitgebreide functionaliteit en intuïtieve interface gaan gepaard met vernieuwende bedieningsmogelijkheden. Looom is gemaakt voor iPadOS en maakt volop gebruik van onder andere Apple Pencil en de Donkere modus.


https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleDesignAwardsShapr3d-app.jpg
De acht apps en games die een Apple Design Award hebben gekregen


Shapr 3D van Shapr 3D ZRT is een krachtige CAD-app voor iPad die de gangbare workflows voor het maken van architectonische en technische tekeningen wel eens op zijn kop zou kunnen zetten. Als technisch tekenaar heb je alleen een iPad en Apple Pencil nodig om te profiteren van een uitgebreide set tools om complexe 3D-modellen te maken.

Shapr 3D is exclusief voor iPad gemaakt en maakt gebruik van ARKit en de sleepfunctionaliteit. Later dit jaar kun je in deze app ook de LiDAR-scanner gebruiken om automatisch een nauwkeurige 2D-plattegrond en 3D-model van een kamer te laten genereren. Deze kun je als uitgangspunt voor een verbouwing of aanbouw gebruiken. Vervolgens kun je met behulp van augmented reality in de gescande ruimte op ware schaal zien hoe het nieuwe ontwerp staat.


https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleDesignAwardsStaffpad.jpg
De acht apps en games die een Apple Design Award hebben gekregen


StaffPad van StaffPad Ltd. zet handgeschreven muzieknotaties om in digitale bladmuziek. Deze app is geknipt voor componisten die hun muziek graag digitaal willen schrijven en componeren. Dankzij de Apple Pencil, de sleepfunctionaliteit en Core ML wordt elke maat omgezet in een mooie muzieknotatie die bovendien nog met intuïtieve aanraak- of Apple Pencil-tools kan worden bewerkt.


Games

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleDesignAwardsSayonara-wild-hearts.jpg
De acht apps en games die een Apple Design Award hebben gekregen


Sayonara Wild Hearts is ontwikkeld door Simogo en wordt uitgebracht door Annapurna Interactive, en werd al bij de lancering geroemd om het uitstekende design. Deze unieke, prachtig vormgegeven game ademt de sfeer van een videoclip. De kinetische gameplay is enerverend, de landschappen zijn betoverend mooi en de visuals en beweging zijn fascinerend. Deze game maakt gebruik van Metal, Game Center, ruimtelijke audio en gamecontrollers.


https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleDesignAwardsSky-children-of-the-light.jpg
De acht apps en games die een Apple Design Award hebben gekregen


Sky: Children of the Light van thatgamecompany is een magisch koninkrijk waar de spelers over uitgestrekte landschappen vliegen om hemelse wezens te helpen de weg naar huis terug te vinden. Dankzij de slimme multiplayer-integratie en avontuurlijke graphics is Sky: Children of the Light een baanbrekende queeste-game. Het team heeft gebruikgemaakt van Apple technologieën als een aangepaste Metal-engine, voelbare feedback, Game Center en ruimtelijke audio.


https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleDesignAwardsSong-of-bloom.jpg
De acht apps en games die een Apple Design Award hebben gekregen


Song of Bloom van de onafhankelijke ontwikkelaar Philipp Stollenmayer is een unieke game met een niet-lineair verhaal vol slimme puzzels. Spelers volgen het verhaal dat in alsmaar veranderende kunststijlen wordt verteld. Song of Bloom biedt een innovatieve, ambachtelijk gemaakte gameplay met een fantastisch design.


https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleDesignAwardsWhere-cards-fall.jpg
De acht apps en games die een Apple Design Award hebben gekregen


Where Cards Fall is ontwikkeld door The Game Band en wordt uitgebracht door Snowman. In deze realistische avonturengame bouwen spelers kaartenhuizen die levensbepalende herinneringen moeten verbeelden. Mede dankzij Apple technologieën als Metal, voelbare feedback, Game Center en iCloud komen de dromerige ruimtelijke puzzels, meeslepende audio en unieke miniatuurstijl prachtig uit de verf. #AppStore #AppleDesignAwards
geplaatst door: Robert