https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXsLineup-icoon.jpg
Apple neemt contact op met mensen met klachten over bereik
Sinds Apple in een juridisch gevecht verwikkeld is met Qualcomm gebruikt het modems van Intel voor de verbinding met de telefonie-provider. Daardoor was de iPhone X in het nadeel bij de snelheid van dataoverdracht, Intel modems waren tot nu toe trager.

Tot nu toe, want in deze test van PC Mag is te zien dat de nieuwe Intel modems in de iPhone Xs modellen bijna even snel zijn als die van Qualcomm. Maar dat is een schrale troost voor mensen die met hun iPhone Xs sowieso problemen hebben met de verbinding, een probleem dat bij een kleine groep gebruikers voorkomt. Inmiddels neemt Apple contact op met mensen uit die groep, zoals je in de tweet hieronder kan zien.
Omruilen

Het is natuurlijk positief dat Apple bezig is om uit te zoeken waarom een erg kleine groep last heeft om een goede verbinding te krijgen, maar de raad is in dit soort gevallen altijd om meteen je nieuwe iPhone voor een andere om te ruilen als je last hebt van een probleem kort na aankoop. Voor de prijs die je daarvoor betaalt mag je natuurlijk een apparaat verwachten wat in alle omstandigheden werkt, Apple zelf kan daarna de testen uitvoeren.

Als het Apple lukt om het euvel te vinden dan zal dit probleem ongetwijfeld in een komende update van iOS 12 gaan verschijnen.

Snelheid iPhone X en Xs modellen

Nog even over de test van PC Mag waar hierboven al naar gelinkt werd. Daarin is te zien dat Intel een enorme stap heeft gemaakt bij het veel sneller maken van de cellular modems, waardoor de Xs modellen erg dicht bij de Android topmodellen komen. Maar dichtbij is natuurlijk nog niet hetzelfde, iets wat we van een iPhone wel zouden mogen verwachten. Hopelijk dat het Intel komend jaar lukt om het veel kleinere verschil wat er nu nog is te overbruggen. Hieronder de uitslagen van de metingen van PC Mag.

Daarbij is software ook belangrijk, de dataverbinding met je provider zal met een iPhone X met daarop iOS 12 bijvoorbeeld een stuk sneller zijn dan met iOS 11. Iets wat je in de onderste grafiek kan zien.
klik op de afbeeldingen voor een grotere versie


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert