https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXsLineup-icoon.jpg
Intel XMM7560 modem in iPhone Xs even snel als Qualcomm X24
Hoewel Apple in de komende jaren weer gebruik gaat maken van Qualcomm's modems zitten er op dit moment Intel modems in alle recente iPhones. Daarbij bestaat het idee dat Intel achter zou liggen op Qualcomm, in metingen van PC Mag onder normale omstandigheden blijkt dat helemaal niet het geval.

In de grafiek hieronder van de vergelijkingstest tussen een iPhone Xs Max, OnePlus 7 Pro en een Samsung S10 is goed te zien dat de iPhone Xs Max (de blauwe lijn) het onder normale omstandigheden prima doet, er zijn nauwelijks uitschieters, zowel niet naar beneden als naar boven. Wat vooral opvalt zijn de relatief slechte prestaties van de Samsung S10 (de grijze lijn), die is vaak wat langzamer dan de rest is en er maar zelden bovenuit komt. Opvallend, want de S10 heeft hetzelfde Qualcomm X24 modem als de OnePlus 7 Pro (de oranje lijn).


klik op de afbeeldingen voor een grotere versie

De S10 zou juist sneller moeten zijn, want die gebruikt zogenaamde 7-carrier aggregation, met een theoretische bovengrens van 2 Gbps, terwijl de OnePlus 7 Pro 5-carrier aggregation gebruikt, waarvan de maximale snelheid 1,2 Gbps is.

Als het signaal slechter wordt dan is het Intel modem in de iPhone Xs Max trouwens wel de hekkensluiter, zoals in de tweede grafiek hieronder te zien. Let op dat daarin andere kleuren gebruikt worden dan in de eerste, de iPhone Xs Max is nu geel, OnePlus 7 Pro rood en de Samsung S10 groen.Omdat de meesten van ons in relatief dichtbevolkte gebieden wonen, met bijbehorende goede dekking, zal met name de eerste meting voor ons in verreweg de meeste gevallen het meest relevant zijn.

Wil je meer lezen over deze test, dat kan in dit artikel van PC Mag.Maandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert