geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/PhotoshopCC2017-icoon.jpg
Adobe wil volledige versie van Photoshop naar de iPad brengen
Apple's CEO Tim Cook heeft al vaak laten weten datvolgens hem de iPad als platform de toekomst heeft. Daarin staat hij niet alleen, Steve Jobs zei hetzelfde voor hem, hij vergeleek toen deze overgang met die in de afgelopen eeuw van vrachtwagens naar personenauto's.

Bij zo'n overgang zijn een paar dingen belangrijk, bijvoorbeeld wat er allemaal mogelijk is binnen het besturingssysteem en of de hardware van het vervangende platform krachtig genoeg is. Twee dingen waarbij Apple de afgelopen jaren grote stappen gemaakt heeft. Maar uiteindelijk is één ding dat echt het allerbelangrijkst is: de apps. Als de apps op een platform volwassen worden, dan kan dat platform zelf ook meegroeien.


Dat de apps voor de iPad in hoog tempo steeds beter en krachtige worden kan je hier met enige regelmaat lezen. Neem bijvoorbeeld de recente nieuwsberichten over de indrukwekkende update van Procreate en het nieuws dat Affinity Designer er nu ook voor iPad is.

Pro apps naar de iPad

Daardoor ga je je onwillekeurig afvragen wat ze bij Adobe aan het doen zijn, het antwoord is: keihard aan het werk om om onder andere een volledige versie van Photoshop naar de iPad te brengen. In de woorden van Scott Belsky (Adobe’s chief product officer of Creative Cloud):

Citaat
My aspiration is to get these on the market as soon as possible. There’s a lot required to take a product as sophisticated and powerful as Photoshop and make that work on a modern device like the iPad. We need to bring our products into this cloud-first collaborative era.

En het is niet alleen Photoshop waaraan op dit moment gewerkt wordt om een volwaardige versie naar de iPad te brengen, ook voor Premiere en Illustrator is het de bedoeling dat die daarop beschikbaar gaan komen.

Photoshop Mix

Op dit moment heeft Adobe al apps in de iOS App Store staan de naam Photoshop dragen, een voorbeeld daarvan is Photoshop Mix (gratis, maar werkt alleen met een Adobe ID). Dat is een leuke app, waarin je bijvoorbeeld makkelijk afbeeldingen in lagen kan maken, maar een volledige versie van Photoshop is het beslist nog niet.


De plannen zouden zijn om deze apps al in 2019 uit te brengen, maar Adobe point zich nog nergens op vast. Opeens klinkt de visie van Steve Jobs en Tim Cook helemaal nog zo gek niet, en is een stuk beter te begrijpen waarom Apple zo hard in dit platform blijft investeren.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: GeorgeM
Inderdaad een kleine revolutie als dit gebeurt. Maar het zal volgens mij toch echt nog even duren voordat grote groepen dit zullen gebruiken.

Misschien in het begin vooral als extra, naast een Mac?
geplaatst door: wickedme
Heeft iemand hier ooit nog iets van gehoord? Het enig dat ik kan vinden is '2019' maar verder is Adobe er erg stil over. Ik ben wel benieuwd.