https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Thunderbolt_logo.png
10GBASE-T over Thunderbolt 3 met Sonnet's Solo 10G
Als je graag een 10 Gigabit Ethernet verbinding wil hebben dan is er op dit moment van Apple maar één Mac waarin we die optie kunnen vinden: de iMac Pro.

Maar gelukkig is er een nu relatief goedkope en compacte oplossing voor iedereen die graag zo'n verbinding wil op bijvoorbeeld een MacBook Pro of een iMac 4k of 5k: de Solo 10G van Sonnet. Bijkomende voordelen zijn het formaat (7,95 bij 11,4 bij 2,72 cm) en de prijs, bij Sonnet zelf is deze adapter te koop voor de adviesprijs van 199 dollar.


Sonnet heeft duidelijk zijn best gedaan om dit kastje meteen zo volledig mogelijk te laten zijn. Zo is er bijvoorbeeld ondersteuning voor Audio Video Bridging en Energy-Efficient Ethernet.

Sonnet belooft ook een erg makkelijke setup, op de Mac zou je dat kunnen doen in het Netwerk gedeelte van de Systeemvoorkeuren, op een Windows computer in de Windows Device Manager. Met andere woorden, geen aparte software, maar makkelijk aan te sturen door het besturingssysteem zelf.

Er zit geen ventilator in, dus ook geen herrie, en de stroom wordt gehaald uit de Thunderbolt 3 aansluiting, dus er is ook geen extra externe adapter nodig, waardoor het allemaal lekker compact blijft.


Wil je de volle snelheid van Gigabit Ethernet halen, dan moet je wel een netwerk hebben met CAT 6 of CAT 6A kabels. Met CAT 6 is de maximale afstand dan 55 meter, met CAT 6A zou je een afstand van 100 meter moeten kunnen overbruggen.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert
antw: 10GBASE-T over Thunderbolt 3 met Sonnet's Solo 10G
reactie #1 geplaatst: 17 mei 2018 - 11:11
Citaat
Als je graag een Gigabit Ethernet verbinding wil hebben dan is er op dit moment van Apple maar één Mac waarin we die optie kunnen vinden: de iMac Pro.

Ik denk dat je 10 Gigabit bedoelt. Er zij zat macs met Gigabit ethernet verbindingen.
geplaatst door: Dorkiban
antw: 10GBASE-T over Thunderbolt 3 met Sonnet's Solo 10G
reactie #2 geplaatst: 17 mei 2018 - 11:14
Klopt natuurlijk als een bus, is dan ook meteen toegevoegd.
geplaatst door: Robert
antw: 10GBASE-T over Thunderbolt 3 met Sonnet's Solo 10G
reactie #3 geplaatst: 17 mei 2018 - 15:18
Er staat nog steeds Gigabit onder het plaatje ipv 10 Gigabit bij het aanvangsartikel ; )
geplaatst door: Spooter