https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Google_Logo.jpg
Google’s geheugen is nu een beetje in te tomen
Google blijft roepen dat hun verzamelwoede alleen bedoeld is om ons beter van dienst te zijn. Misschien moeten ze dat ook nog eens vertellen aan het jongetje dat voor een werkstuk over Egypte alleen maar reizen en appartementen kreeg te zien, omdat zijn vader kort daarvoor daarnaar gezocht had.

Maar ook bij Google hebben ze inmiddels wel door dat ze steeds meer onder vuur liggen voor hun data-honger. Het goede nieuws is dat het bedrijf nu een optie heeft toegevoegd waardoor je jouw data makkelijk kan verwijderen, en ook kan kiezen voor het vanzelf na een tijdje verwijderen. De opties daarvoor zijn achttien of drie maanden, het probleem voor de Egypte-spreekbeurt is dan dus nog steeds niet opgelost. Hoe je dit zelf kan instellen is te vinden in deze blog-post van Google zelf.

https://storage.googleapis.com/gweb-uniblog-publish-prod/original_images/WAA-retention-flow-pixel_V3.gif
Google’s geheugen is nu een beetje in te tomen


Als je helemaal van al dat mee-gluren afwil, dan moet je eerst uitloggen bij Google. En voor het zoeken zijn er twee uitstekende helemaal anonieme opties, DuckDuckGo en Startpage. Die laatste laat trouwens exact dezelfde zoekresultaten zien als Google, maar dan zonder alle gepersonaliseerde gegevens eromheen. In de praktijk zal je waarschijnlijk al snel merken dat je daarmee veel sneller vindt waar je naar op zoek bent.

Wil je hulp bij het kiezen tussen DuckDuckGo en Startpage, op deze pagina vind je een vergelijk van die twee.Maandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: Google’s geheugen is nu een beetje in te tomen
reactie #1 geplaatst: 6 mei 2019 - 09:39
Ik zou het waarderen als ik bij Apple dit ook in kan stellen.
geplaatst door: Jurriaan
SE iOS 13 | Air2 iPadOS | iMac 24” ‘08 | Rapoo 6010b | Logitech K380