geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone11-waaier-icoon.jpg
‘AirPods Studio krijgen ook de U1 Ultra Wideband chip’
Recent kon je hier al meer lezen over de Ultra Wideband-chip die Apple sinds de iPhone 11 modellen inbouwt. Volgens de goed ingevoerde Chinese lekker’ L0vetodream zou Apple daar grote plannen mee hebben, en zullen we die processor ook gaan zien in de AirPods Studio koptelefoon.

Die koptelefoon is nog niet uitgebracht, maar wordt ergens in de komende periode verwacht. Het zou daarbij om een traditionele koptelefoon gaan, maar natuurlijk met een aantal unieke toevoegingen van Apple. Zo zouden sommige onderdelen, zoals het gedeelte van de band aan bovenkant die op de hoofd rust en de oorschelpen, uitwisselbaar zijn. En omdat die allebei magnetisch op hun plaats gehouden worden zou dat uitwisselen ook erg makkelijk gaan.


Van L0vetodream komt nu het nieuws dat ook in deze AirPods Studio de U1-chip gebruikt gaat worden. Dat zou niet alleen handig zijn voor het bepalen van de linker- en rechterkant, maar ook gebruikt kunnen worden voor het geluid. Denk aan het ruimtelijke geluid (Spatial Audio) dat nu mogelijk is met iOS 14 en AirPods Pro met de meest recente firmware, en waar gebruikers erg enthousiast over zijn.

Invalid Tweet ID
Hieronder een paar verdere posts van L0vetodream, vrij vertaald uit het Chinees:

Citaat
De lancering van de S6 en U1 chip hebben mijn voorspelling bevestigd dat in de toekomst de U1 chip gebruikt zal worden voor afstand en richting, vergelijkbaar met spatial audio in iOS 14. Het is waarschijnlijk dat de nieuwe koptelefoon met de U1 chip automatisch de linker- en rechterkant van de Koptewlefoon kan herkennen.
Daarbij maakt hij ook duidelijk hoe belangrijk de AirTags daarbij kunnen gaan zijn:

Citaat
De tag is het knooppunt dat alles verbindt. Het knooppunt zorgt voor de verbinding met de verschillende devices. U1 is het belangrijkste onderdeel bij het maken van deze verbindingen. De privacy functie van iOS 14 is gemaakt op een manier dat de tag beter gebruikt kan worden terwijl er een goede bescherming van de privacy is. Een goed oplossing voor het probleem van de inbreuken van privacy in het gebruik.
In een poging zo dicht mogelijk bij het origineel te blijven is het bovenstaande misschien wat cryptisch. Hij refereert hier aan de vele problemen met smart home-devices, met name op het gebied van privacy. Die zijn vaak zo slecht beveiligd dat ze zelfs dienen om in te breken op verder goed beveiligde netwerken. #UltraWideband #AirTags #AirPodsStudio
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Wordt donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.