geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12ProBlauw-LenzenCloseUp-icoon.jpg
Gurman: video’s veel beter op iPhone 13 (en nog veel meer)
Bloomberg’s Mark Gurman heeft weer een serie voorspellingen voor ons in petto, en hij opent daarbij met de nieuwe mogelijkheden die de iPhone 13 voor het maken van video’s gaat brengen. Niet voor niets, want daar is veel bij wat erg interessant is.

Zo zal de portretmodus ook een optie bij het maken van video’s worden, waarbij in dit geval achteraf nog de hoeveelheid onscherpte in de achtergrond aangepast kan worden. Daarbij kunnen video’s ook in ProRes geschoten worden, waardoor de kwaliteit nog hoger zal worden (maar je ook nog meer ruimte daarvoor nodig zal hebben).

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone12ProMetGebruiker.jpg
Gurman: video’s veel beter op iPhone 13 (en nog veel meer)


Daarbij zouden kleuren en scherpte nog verder verbeterd zijn, en komt er een aantal filters bij waarbij, net zoals bij de portretmodus, kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt wordt. De huidige filters worden altijd op het volledige beeld gebruikt, bij de nieuwe wordt het mogelijk om ze bijvoorbeeld alleen op mensen of objecten te gebruiken.

Deze nieuwe filters zijn natuurlijk ook beschikbaar voor foto’s, bijvoorbeeld ook de filters waarbij je het beeld ‘warmer’ of ‘kouder’ kan maken, terwijl het wit neutraal blijft. Dat nu het wit geler of blauwer wordt bij dit soort filters is de reden dat ze er vaak erg gekunsteld uitzien.

Hetzelfde en anders

De modellen zullen dit jaar hetzelfde zijn als vorig jaar, dus een iPhone 13 mini met een 5,4-inch scherm, een iPhone 13 met een schermdiagonaal van 6,1-inch en de Pro modellen met schermen waarvan de schermdiagonaal 6,1 en 6,7 inch is.

Verder krijgen ze een snellere A15 chip, een kleiner uitsparing (‘notch’) aan de bovenkant van het scherm en ProMotion schermen, waarbij de snellere ‘verversings-snelheid’ van het beeld ervoor zorgt dat het beeld daarop nog veel ‘vloeiender’ oogt dan bij de huidige iPhone-schermen.

Verder verwachtingen

De verwachting is dat Apple de komende tijd nieuwe AirPods uitbrengt (mogelijk tegelijk met deze nieuwe iPhones), nieuwe MacBook Pro modellen met waarschijnlijk een snellere M1X chip, waarbij de beelddiagonaal van het scherm van het kleinste model naar 14-inch gaat en een nieuwe iPad mini terwijl het goedkoopste iPad-model ook vernieuwd gaat worden.

Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.