Alle nieuwe functies in iOS en iPadOS 13.4 op een rij
geplaatst: 10 februari 2020 - 08:50
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS13-icoon.jpg
Alle nieuwe functies in iOS en iPadOS 13.4 op een rij
De beta-versies van iOS en iPadOS 13.4 zijn beschikbaar voor ontwikkelaars, je kon hier al lezen over de daarin gevonden code voor het ontgrendelen van auto’s en de code voor een nieuwe Apple TV, die daarin ook is aangetroffen. Maar er is meer, daarom hieronder al het nieuws op een rij.

We beginnen met wat waarschijnlijk niet het allerbelangrijkste is: zes nieuwe Memoji stickers met nieuwe uitdrukkingen, waaronder eentje met een dramatische blik achter een MacBook, waarschijnlijk om aan te geven dat je wel héél erg hard aan het werk bent. Verder loopt het nogal uit elkaar, van stoom uit de neusgaten en rollende ogen tot zwaar verliefd met hartjes rond je hoofd. Als je een iPhone X of later hebt en Memoji’s nog niet gebruikt, hier kan je lezen hoe je die makkelijk kan gebruiken.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.NieuweMemoji-iOS13.4.jpg
Alle nieuwe functies in iOS en iPadOS 13.4 op een rij


Gedeelde folders in iCloud

Dit is een functie die Apple eigenlijk voor het uitkomen van iOS 13 in september al op de planning had staan, maar daar bleken problemen mee te zijn en het werd uitgesteld. Tot iOS 13.4 dus, want in deze beta-versie maakt het opnieuw zijn opwachting. Hiermee wordt het mogelijk om in de Bestanden-app een complete iCloud folder in één keer te delen, erg handig als je bijvoorbeeld met meerdere mensen aan een project werkt. In zo’n gedeelde folder kan iedereen die daar toegang toe heeft daar ook wijzigingen in bewaren, die de rest dan ook ziet.

Op dit moment heeft Apple al de mogelijkheid om albums te delen in iCloud. Maar dat is veel beperkter, het is bijvoorbeeld beperkt tot foto’s en je kan niet samen aan één foto werken. Daarnaast is het nu ook al mogelijk om bestanden te delen, maar dan gaat het altijd om maar eentje, binnenkort dus veel meer.

Nieuwe toetsenbord-opties in iPadOS

Nu dat steeds meer mensen hun iPad als vervanging voor een laptop gebruiken wordt ondersteuning voor toetsenborden ook steeds belangrijker. In de beta-versie van iPadOS 13.4 zitten sneltoetsen voor het schakelen tussen tabbladen, foto’s bewerken, dupliceren en verwijderen, albums aanmaken en om te zoeken. Verder lijkt er gewerkt te worden aan de mogelijkheid om zelf sneltoetsen aan te maken, maar die optie is op dit moment nog niet af.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.SmartKeyboardFolio.jpg
Alle nieuwe functies in iOS en iPadOS 13.4 op een rij


Knoppenbalk in Mail-app weer aangepast

In iOS werden de knoppen onderaan een mailtje in de Mail-app geminimaliseerd, rechtsonder een antwoord-pijltje (met meer opties als je er op klikt) en daarnaast de mogelijkheid om het mailtje te verwijderen. Daar waren online klachten over te lezen, vooral omdat rechtsonder eerst de mogelijkheid om een mailtje te verwijderen zat. in iOS 13.4 gaat de mogelijkheid om een mailtje te verwijderen helemaal naar links, en zijn er knopjes voor het verplaatsen naar een folder of die te ‘vlaggen’ toegevoegd, zoals je hieronder kan zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.KnoppenbalkMailApp-iOS13.4.jpg
Alle nieuwe functies in iOS en iPadOS 13.4 op een rij


Locatiemeldingen zijn aangepast

Vanuit ontwikkelaars waren er klachten over de manier waarmee iOS meldt dat een app je locatie wil gebruiken. Waarschijnlijk zal die melding nog sneller tevoorschijn gaan komen, op dit moment is het nog niet bekend hoe dat er precies uit gaat zien.

Shazam nu ook in Siri-opdrachten

Met Siri-opdrachten kan je taken op je iDevice veel makkelijker en sneller uitvoeren, ook erg gecompliceerde. In iOS 13.4 komt dat Shazam bij, zodat de mogelijkheden daarvan ook in de opdrachten te gebruiken zijn. Bijvoorbeeld automatisch een nummer laten herkennen, terwijl er ondertussen andere functies geactiveerd worden. Meer uitleg over Siri-opdrachten kan je vinden op deze pagina. #iOS #iPadOS
geplaatst door: Robert
antw: Alle nieuwe functies in iOS en iPadOS 13.4 op een rij
reactie #1 geplaatst: 10 februari 2020 - 09:46
Map delen in iCloud is nieuw, individuele bestanden delen in iCloud bestaat al.
geplaatst door: Flix
antw: Alle nieuwe functies in iOS en iPadOS 13.4 op een rij
reactie #2 geplaatst: 10 februari 2020 - 10:02
@ Flix: goede aanvulling, is nu aan het nieuwsbericht toegevoegd.
geplaatst door: Robert