geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Alle nieuwe dingen die Apple voor tvOS 15 heeft aangekondigd
Hoewel er tijdens de keynote geen aparte aandacht was voor tvOS kwamen er tijdens de andere presentaties toch al aardig wat nieuwe dingen voorbij die we in tvOS 15 gaan zien. Dat komt trouwens ook ‘in de herfst’ uit, dus hetzelfde wat ook bij iOS. iPadOS, macOS en watchOS vermeld werd.

Ten eerste komt er een betere integratie met de HomePod mini, zeker als je een paar daarvan gebruikt om het geluid van je TV weer te geven. Want zo’n stereopaar Mac mini’s kan je nu als geluid voor je Apple TV 4K gebruiken, iets wat met de ‘gewone’ HomePod al mogelijk was. En als je tegen je HomePod mini’s zegt dat je naar een bepaalde serie wil kijken, dan wordt die voor je opgestart op je Apple TV. Siri gaat dus beter samenwerken tussen die twee.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.WWDC2021HomeFeaturesOverzicht.jpg
Alle nieuwe dingen die Apple voor tvOS 15 heeft aangekondigd

klik op de afbeeldingen voor een grotere versie

In de afbeelding hieronder zie je trouwens nog een paar verbeteringen voor tvOS voorbij komen. Bijvoorbeeld de nieuwe screensavers en meer mogelijkheden voor het weergeven van HomeKit camera’s. Wat de thema’s van de  nieuwe screensavers zullen zijn is nog niet bekend, maar dat berglandschappen er bij zullen zijn lijkt voor de hand te liggen.

Ruimtelijke audio

Ook krijgt tvOS een update waardoor ruimtelijke audio (Spatial Audio) ondersteund gaat worden. Waarmee een ergernis van veel gebruikers van AirPods Pro en AirPods Max verholpen wordt, want het voelde vreemd dat juist op de Apple TV ruimtelijke audio nog niet ondersteund werd.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.WWDC2021SoundFeaturesOverzicht.jpg
Alle nieuwe dingen die Apple voor tvOS 15 heeft aangekondigd
 #AppleTV
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
geplaatst door: TLM
Tijdens de ... wat precies Robert?  :wink: