geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/LightningConnector.jpg
Alles wat getypt wordt kan worden uitgelezen met de OMG Cable
In 2019 demonstreerde de hacker ‘MG’ op de hacking-conferentie Def Con het prototype van een Lightning naar USB-kabel waarmee alle toetsaanslagen op het aangesloten toetsenbord op afstand geregistreerd kunnen worden. Inmiddels is die kabel in productie.

Aan de buitenkant zijn deze kabels niet van de echte te onderscheiden. En laat je niet in slaap sussen doordat je hieronder een Lightning naar een grote USB aansluiting ziet, er bestaat inmiddels ook al een USB-C versie van. Ironisch genoeg heeft de coronacrisis er in de tussentijd voor gezorgd dat de aantallen nog niet erg groot zijn, ze zijn dus nog wel moeilijk te krijgen.


Het “op afstand geregistreerd kunnen worden” mag je letterlijk nemen, volgens MG zelf zou het in de binnenstad van Oakland gelukt zijn op meer dan een mijl afstand (een mijl is ongeveer 1,6 km).


In eerste instantie werd dus gedacht dat de chip die MG hiervoor gebruikt te groot zou zijn voor USB-C, om te bewijzen dat het met die aansluiting ook mogelijk is leverde MG de röntgenfoto die je hieronder kan zien.Moeten we ons zorgen maken?

Apple heeft hier nog niet op gereageerd, maar je kan er zeker van zijn dat de mensen die zich binnen Apple bezig houden met veiligheid al een aantal van deze kabels aan het uittesten zijn. De grote vraag lijkt vooral hoeveel mensen een Lightning naar USB kabel gebruiken om er een toetsenbord mee aan te sluiten. Mij lijkt dat een héél erg klein percentage, om de simpele reden dat de meeste mensen die een extern toetsenbord gebruiken dat tegenwoordig met Bluetooth verbinden.

Mocht je wel zo’n kabel willen kopen voor dit doel, dan lijkt het een goed idee om dat bij Apple zelf te doen. Want ik kan in de foto hieronder het verschil tussen de originele en de OMG kabel echt niet zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.OMG-CableSideBySide.jpg
Alles wat getypt wordt kan worden uitgelezen met de OMG Cable
 #Lightning #USB #Hack
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.