geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
App Store krijgt 700 nieuwe prijsstellingen erbij
Apple heeft vandaag de grootste update van prijsbepaling aangekondigd sinds de App Store van start ging: ontwikkelaars krijgen er 700 nieuwe prijsstellingen bij. De goedkoopste optie is nu 29 dollarcent, de duurste optie is maar liefst 10.000 dollar (alleen op aanvraag).

Vanaf die 29 dollarcent kunnen ontwikkelaars nu de prijzen verhogen in stappen van 10 cent tot aan 10 dollar, daarna per 50 cent tot 50 dollar, etc. Daarbij hoeven prijzen niet meer op ,99 te eindigen, het wordt ook mogelijk om af te ronden op ,90 of gewoon op een rond bedrag. Dat laatste zou vooral voor bundels of jaarlijkse abonnementen van pas komen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppStorePurchaseUsingFaceID.jpg
App Store krijgt 700 nieuwe prijsstellingen erbij


Prijzen en wisselkoersen

Tegelijkertijd geeft Apple ontwikkelaars meer grip op valuta en belastingen in verschillende landen en regio’s. Door de plaatselijke App Store als basis te kiezen, worden de prijzen in alle andere valuta, landen en regio’s automatisch vastgesteld. Als ontwikkelaars dat willen kunnen ze de prijzen nog wel per land of regio aanpassen. De mogelijkheid om prijzen per land of regio te veranderen, wordt voor alle andere apps in het voorjaar van 2023 toegevoegd.

Hiermee wordt het voor ontwikkelaars mogelijk om prijzen in hun eigen muntsoort constant houden, ook als de wisselkoersen en belastingen niet constant zijn. Een Nederlandse ontwikkelaar met voornamelijk Nederlandse klanten kan nu een prijs instellen voor de Nederlandse App Store, waarna de prijzen buiten Nederland automatisch worden bijgewerkt naarmate de wisselkoersen en belastingen veranderen

Wil je hier nog meer over lezen, dat kan in dit persbericht van Apple zelf. #AppStore
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.