https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneX-gebarsten-icoon.jpg
Refurbished iPhone-verkoper Swoop overgenomen door Fixers
In juli van dit jaar werd bekend dat Leapp na een faillissement een doorstart ging maken door een overname van Nobel Capital. Hetzelfde geldt nu voor de verkoper van refurbished Apple-apparaten Swoop, de partij die dit failliete bedrijf overneemt is Fixers.

Het gaat in dit geval trouwens over een aantal activiteiten, maar niet de merknaam en de website. Het lijkt er dus op dat de naam Swoop helemaal gaat verdwijnen en dat niet alle werknemers hun baan zullen kunnen behouden. Als het goed is hebben klanten die apparaten bij Swoop in Nijmegen, Den Bosch, Utrecht of Tilburg hadden afgegeven of ingestuurd voor reparatie op het moment van het faillissement, die inmiddels al weer terug gekregen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Swoop-winkel.jpg
Refurbished iPhone-verkoper Swoop overgenomen door Fixers


Heb je in de afgelopen periode iets bij Swoop gekocht dan heb je natuurlijk wel gewoon de fabrieksgarantie, op verder garantie van Swoop kan waarschijnlijk geen aanspraak meer gemaakt worden. Omdat Fixers de naam Swoop niet overneemt zullen dit soort dingen ook niet naar Fixers overgaan.

Fixers wil reparateur met landelijke bekendheid worden

Dat Fixers nu Swoop overneemt mag rustig opvallend genoemd worden. Want Fixers zelf is nog geen jaar oud, en begonnen met reparatie van busjes. Doordat het eerder PCService overnam heeft het bedrijf nu zowel vestigingen als busjes door het hele land. Doordat de vestigingen van Swoop nu bij Fixers gevoegd worden komt het totaal aan vestigingen van Fixers nu op minstens tien.

Of Fixers in de toekomst ook refurbished iPhones zal gaan verkopen is nog niet bekend, Stefan Nuijten, mede-oprichter van Fixers, vindt de refurbishedmarkt op dit moment een moeilijk gebied en er zouden nu dan ook geen plannen daarvoor gemaakt zijn.


met dank aan forumlid 'VwVanFan', die dit nieuws als eerste meldde


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert
antw: Refurbished iPhone-verkoper Swoop overgenomen door Fixers
reactie #1 geplaatst: 25 december 2018 - 10:00
Het is ook een moeilijk gebied, vooral als refurbished iphones je core business zijn. Het is zeker niet iets om op te leunen. Reparaties aan de andere kant blijven interessant. Ik heb een iPhone 8 en daar wil ik nog wel een tijd mee doen. Helaas is het scherm een paar weken terug gebroken. Om dit te laten vervangen door Apple was een beetje duur, dus ben ik gaan kijken of ik het zelf kan fixen. Ik heb een kwalitatief schermpje gevonden bij een webshop. Toen het scherm binnen was, was ik huiverig om aan de reparatie te beginnen, tis toch een duur toestel wat als ik iets kapot maak? Uiteindelijk bleek het toch wel allemaal mee te vallen. Heb rustig de tijd genomen en ik heb weer een werkende iPhone. Ik vond het best leuk om te doen ook nog! Als er in de toekomst weer iets kapot gaat ga ik ook zeker proberen het zelf te fixen. Heb een beetje onderzoek gedaan en blijkt toch dat iPhones makkelijk te repareren zijn, tenzij het gaat om moederbord defecten. Anders is het net als lego-technics :D
geplaatst door: Jordy223
antw: Refurbished iPhone-verkoper Swoop overgenomen door Fixers
reactie #2 geplaatst: 28 december 2018 - 11:20
De kunst voor de diy’er, hoe vind je kwalitatief goede onderdelen. Ik mag ook graag Apple devices repareren. Met accu’s al eens kwalitatief slechte gekocht en geïnstalleerd. Opzwelling was het gevolg.

Nu mij aan het oriënteren voor een iPad air2 accu. Wat is kwaliteit?
geplaatst door: Jurriaan
5s iOS 12, Air2 iOS 12 & MBA '11 macOS 10.13.6
antw: Refurbished iPhone-verkoper Swoop overgenomen door Fixers
reactie #3 geplaatst: 28 december 2018 - 22:28
Dat is natuurlijk een lastige vraag. Op Alibaba.com kopen zou ik niet doen. Er is heel wat namaak in omloop.

Misschien is het slimste zulk een batterij te kopen bij een zaak die ook iDevices repareert, en daar dan garantie op geeft.

Zulke bedrijven zullen al wel eens tegen de lamp gelopen zijn met namaak of rebranded recup, en stilaan weten wat de goeie zijn.

Omdat ze garantie geven kunnen ze zich niet permitteren rommel in te kopen.

Just my 2 cents...
geplaatst door: HEXDIY
If it ain't broke, don't fix it!