https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleArcade-icoon.jpg
Apple Arcade, gamingservice voor mobiele devices, desktops en tv
Kwaliteits-games hebben het vaak moeilijk in de App Store, waarschijnlijk door de race naar beneden, ontstaan door gratis games die betaald worden door advertenties of in-app aankopen. Daardoor is er nu een publiek dat niet meer gewend is te betalen voor games, en een paar euro al snel te duur vindt.

Bij Apple willen ze hier iets aan doen, en het antwoord is Apple Arcade. Apple gaat de games voor Apple Arcade zorgvuldig uitkiezen, en met één abonnement (en dus ook voor één prijs) kan je dan meer dan 100 exclusieve games spelen. De bedoeling is dat dit het aanbod van gratis games in de Apple Store perfect gaat aanvullen, en iOS hét platform voor gamers van alle leeftijden wereldwijd zal maken.


Deze service gaat games aanbieden van onder andere Annapurna Interactive, Bossa Studios, Cartoon Network, Finji, Giant Squid, KleiEntertainment, Konami, LEGO, MistwalkerCorporation, SEGA, Snowman, ustwoen nog tientallen andere ontwikkelaars.

Phil Schiller,  Senior Vice President of Worldwide Marketing bij Apple ziet het natuurlijk helemaal zitten:

Citaat
De App Store is het grootste en meest succesvolle gameplatform ter wereld. We leggen de lat nu nog hoger met Apple Arcade, de eerste betaalde gamingservice voor mobiele devices, desktops en tv’s.

We werken samen met een aantal van de meest innovatieve game-ontwikkelaars en om meer dan 100 gloednieuwe originele games te ontwikkelen voor iPhone, iPad, Mac en Apple TV. Apple Arcade is gezinsvriendelijk, en je hoeft je ook geen zorgen te maken om je privacy, of om reclame en extra aankopen. We verwachten dat Apple Arcade een hit wordt bij spelers van alle leeftijden.


Maar we moeten er nog wel even op wachten, vanaf dit najaar zal Apple Arcade beschikbaar komen. Maar het wordt dan wel meteen groots aangepakt, want het zal dan meteen beschikbaar zijn in maar liefst 150 landen wereldwijd. Het zal dan bereikbaar zijn via een nieuwe tab in de App Store, in zowel iOS, macOS als tvOS.

Meer informatie over alle plannen die Apple met Apple Arcade heeft zijn in dit persbericht te vinden.Maandelijks trekt MacFreak bijna 70.000 bezoekers, die hier gemiddeld 5 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; alle mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
Goed nieuws, maar alleen familie-vriendelijke games neem ik aan ?
geplaatst door: ElectricCat
maar alleen familie-vriendelijke games neem ik aan ?

Zit er dik in bij Apple.

Ben zelf geen gamer, maar ken een hoop mensen die heir waarschijnlijk erg blij van gaan worden.
geplaatst door: GeorgeM