geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Keynote-6-Mac-icoon.jpg
Apple Event ‘Peek Performance’ op 8 maart
Het is binnenkort weer tijd om met een zak popcorn te genieten van wat Apple allemaal te bieden heeft, want de titel ‘Peek Performance’ geeft meer weg dan we van Apple gewend zijn. ‘Peek’ betekent gluren, maar de woordspeling op ‘Peak Performance’ laat zien dat het om maximale prestatie gaat.

Gezien de eerdere geruchten dat Apple op 8 maart de eerste Mac met een M2 chip zal gaan uitbrengen lijkt het erg voor de hand te liggen dat het daarop betrekking heeft. Als die geruchten kloppen dan zou de 13-inch MacBook Pro de eerste Mac zijn die deze eer krijgt, en zou het ontwerp ongewijzigd blijven. Dat laatste lijkt moeilijk te geloven, waarom zou Apple één model met de Touch Bar aanhouden, maar na komende dinsdagavond weten we meer.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.PeekPerformanceEvent080322.jpeg
Apple Event ‘Peek Performance’ op 8 maart


MacBook Air

Een andere kanshebber voor de M2 chip is de MacBook Air, waarvan een compleet nieuw design in meerdere kleuren verwacht wordt.

Maar de geruchten tot nu toe suggereren dat die iets later dit jaar gaat komen.

Naast de nieuwe M2 chip wordt er ook nog een nieuwe iPhone SE verwacht en nieuwe iPads, waarbij vooral de iPad Air voor de hand ligt. Want de eerste generatie zonder brede randen daarvan werd in oktober 2020 uitgebracht. Onder de tweet van Greg Wozniak vind je meer daarover.


Andere Macs

Als het echt over Peak Performance gaat dan zou het natuurlijk eigenlijk over Apple’s krachtpatsers moeten gaan, de iMac Pro en Mac Pro. Als de geruchten kloppen dan komt er zowel een nieuwe Mac Pro als een nieuwe iMac Pro aan. Maar die worden allebei voor later dit jaar verwacht.

Eén ding is in ieder geval zo goed als zeker: er komen nieuwe Macs aan, we weten alleen nog niet welke.

iPhone SE

Voor de iPhone SE wordt een relatief bescheiden update verwacht, waarbij de grootste verandering waarschijnlijk de ondersteuning voor het 5G netwerk is. Waarmee Apple voor het eerst een budget-telefoon zou hebben die van dat netwerkt gebruik kan maken. Verder zal de derde generatie iPhone SE waarschijnlijk uitgerust worden met een A14 processor, die dan de A13 in de huidige iPhone SE gaat vervangen.

Kortom, een snellere telefoon die gebruik kan maken van een snel netwerk.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneSE2020Wit.png
Apple Event ‘Peek Performance’ op 8 maart


iPad Air

De vernieuwde iPad Air krijgt waarschijnlijk een 12-megapixel ultragroothoek met ondersteuning voor Middelpunt (Center Stage) gecombineerd met een Quad-LED True Tone Flash. Daarnaast ook hier de toevoeging van 5G voor alle modellen met Cellular ondersteuning.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadAir2020KleurenZwevend.jpg
Apple Event ‘Peek Performance’ op 8 maartmet dank aan forumlid ‘eoms’, die dit nieuws als eerste meldde op het forum #Event #Mac #iPhoneSE #iPadAir #iMacPro #MacPro
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
Apple Event ‘Peek Performance’ op 8 maart
2 maart 2022 - 23:20    reactie #1
geplaatst door: Jurriaan
De MBair komt in deze opsomming niet terug. Is toch ook al weer van de 2020, de MBAir.
MBA '20 M1| SE1 & 2 iOS 15/16 | Air2 iPadOS 15 | ATV 4K MKI |
Apple Event ‘Peek Performance’ op 8 maart
2 maart 2022 - 23:57    reactie #2
geplaatst door: Robert
@Jurriaan: je hebt helemaal gelijk, is bij deze aan het nieuwsbericht toegevoegd.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.