Apple experimenteert met reparaties aan huis
5 februari 2020 - 08:27   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleStoreAmsterdam-icoon.jpg
Apple experimenteert met reparaties aan huis
Een aantal steden in de VS is Apple begonnen met het aanbieden van reparaties aan huis als optie voor mensen die zelf niet naar de Apple Store kunnen komen. Op dit moment wordt dit in zes steden aangeboden, dat zijn San Francisco, Los Angeles, New York, Chicago, Houston en Dallas.

Deze optie komt naar boven als je in één van die locaties woont en een reparatie aanvraagt via Apple’s eigen Support-pagina. Apple werkt daarvoor samen met Go Tech Services, die zowel reparaties aan huis als op kantoor aanbiedt (“at your home or office”). In de schermafbeelding hieronder zie je bij de optie links staan dat ‘onsite service’ mogelijk is, maar ook dat het op dit moment alleen wordt aanboden op ‘select locations’.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleSupportOnsiteRepairVS-1.jpg
Apple experimenteert met reparaties aan huis


Als je zoekt op locatie in één van de eerder genoemde steden dan komt Go Tech Services ook naar boven tussen de verschillende opties. Selecteer je die dan krijg je een waarschuwing te zien dat je mogelijk naast de reparatiekosten ook moet betalen voor de reparatie op locatie. Hoeveel dat is staat er jammer genoeg niet bij.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleSupportOnsiteRepairVS-2.jpg
Apple experimenteert met reparaties aan huis


Klik je op de optie “Book through this provider” dan wordt je doorgestuurd naar de website van Go Tech Services, waar je dan een afspraak kan inroosteren.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleSupportOnsiteRepairVS-3.jpg
Apple experimenteert met reparaties aan huis


Omdat deze optie in de VS op dit moment alleen nog maar op op ‘select locations’ wordt aangeboden zit er voorlopig waarschijnlijk nog niet in dat we deze optie bij ons zullen gaan zien. Niet alleen staan we niet op de eerste plaats bij de meest belangrijke gebieden bij ons in de buurt, het VK, Duitsland en Frankrijk gaan altijd voor).

Mocht Apple dit ook internationaal aan willen bieden dan zullen daar eerst overal bedrijven voor gevonden moeten worden, waar Apple naast een goede relatie ook veel vertrouwen in heeft.


met dank aan forumlid ‘Mac OS X’, die dit nieuws als eerste meldde #AppleStore #Reparatie
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.