geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Apple richt fonds van 100 miljoen op als schikking in rechtszaak
In 2019 werd door een groep van iOS ontwikkelaars een rechtszaak tegen Apple gestart waarin Apple beschuldigd werd van het misbruiken van de positie die het heeft met de App Store waarbij er volgens deze groep sprake zou zijn van “profit-killing commissions”.

Sindsdien startte Apple het Small Business Program op, wat op veel van de bezwaren in deze rechtszaak een antwoord bood. In dat programma wordt het percentage van 30 procent wat in het eerste jaar betaald moet worden in de App Store verlaagd naar 15 procent voor alle ontwikkelaars met een omzet onder één miljoen dollar per jaar.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.UniversalPurchasesAppStore.jpg
Apple richt fonds van 100 miljoen op als schikking in rechtszaak


Maar ondertussen liep deze rechtszaak nog wel, Apple heeft daarin nu voorgesteld om als schikking 100 miljoen dollar in een fonds te storten waaruit ontwikkelaars betaald kunnen worden. De bedragen die uitbetaald zullen worden zijn ook weer afhankelijk van de jaaromzet in de App Store, ligt dat onder een miljoen dollar dan zal de uitbetaling ergens tussen de 250 en 30.000 dollar uitkomen.

Daarnaast heeft Apple beloofd om het eerder genoemde Small Business Program in ieder geval voor de komende drie jaar in de huidige vorm in stand te houden.

Rechter Yvonne Gonzalez-Rogers, die we ook kennen van de rechtszaak tussen Epic en Apple, is het hier in principe al mee eens, het is dus alleen nog afwachten of de andere partij zich ook kan vinden in deze oplossing. #AppStore #Rechtszaak
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.