geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/CarPlay-icoon.jpg
Apple gaat stug door met het ontwikkelen van CarPlay
Eind december van het afgelopen jaar kon je hier op MacFreak al zien en lezen dat Porsche en Aston Martin de nieuwe versie van Apple’s CarPlay al in hun nieuwste auto’s aanbieden, en zo de toekomst hiervan al lieten zien. Maar tot nu toe blijft het bij die twee merken.

Ondertussen trekt GM een eigen plan, terwijl bijvoorbeeld Ford heeft aangegeven wel juist met CarPlay door te gaan.


Met andere woorden, het is nogal onduidelijk en onzeker hoe dit zich allemaal gaat ontwikkelen, want ondertussen staat de ontwikkeling van Android Auto ook niet stil (voor een vergelijk tussen die twee kan je hier terecht).

Maar ondertussen gaan ze bij Apple stug door met de ontwikkeling van CarPlay, in de video hierboven kan je zien wat daar inmiddels allemaal mee mogelijk is. Waarbij ook compleet nieuwe opties om een auto te besturen of data van de auto te tonen voorbij komen, zowel voor de auto zelf, media of de klimaatbeheersing.

Eén ding is zeker, CarPlay van de volgende generatie zal in hoge mate door elke autofabrikant aanpasbaar zijn, waardoor ze bijna alles aan het ontwerp van het systeem kunnen aanpassen aan hun voertuigen.

En natuurlijk is CarPlay inmiddels ook klaar voor elektrische auto’s, er zijn bijvoorbeeld mogelijkheden voor aangepaste waarschuwingen over de oplaadstatus of een beschikbare software-update meer. Bovendien zal CarPlay camera's aan de achterkant van auto’s kunnen integreren.Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.