geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Appel.jpg
Apple gaat zelf zakelijke oplossingen aanbieden
Voor de zakelijke markt zijn er bedrijven die kant en klare oplossingen voor alle werknemers aanbieden, sommige kwamen hier op MacFreak in het verleden  al voorbij. Het lijkt er op dat dit soort bedrijven er een erg grote concurrent bij gaan krijgen: Apple zelf.

De reus uit Cupertino heeft een nieuwe service gelanceerd: Apple Business Essentials. Bedoeld voor bedrijven tot 500 werknemers biedt deze service onder andere setup, backup, veiligheid, 24/7 ondersteuning, reparaties en updates. Op dit moment is deze service nog in de beta-fase en alleen in de VS beschikbaar, komend voorjaar zouden alle opties in de definitieve vorm operationeel moeten zijn.


Backup voor de Mac?

Voor alle Mac-gebruikers is er één ding wat waarschijnlijk het meest opvalt in de video hierboven: het gaat over de iPad, iPhone en iMac èn er wordt gesproken over backup in iCloud. Op de Mac hebben we weliswaar iCloud Drive, met de mogelijkheid om je desktop en documenten-folder daarmee te synchroniseren, maar geen volledige backup.

De vraag lijkt dan ook of Apple het nu al bestaande hier backup noemt, of dat Apple Business Essentials iets totaal nieuws biedt. Op dit moment staat die vraag nog open.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleBusinessEssentialsMacBookPro-iPhone-iPad.jpg
Apple gaat zelf zakelijke oplossingen aanbieden


Prijzen

Voor gebruikers met maar één device kost Apple Business Essentials $ 2,99 per maand en biedt 50 GB aan opslagruimte. Voor meerdere devices kost het $ 6,99 per gebruiker per maand en gaat de opslagruimte naar 200 GB (maximaal drie devices). Is er nog meer opslagruimte nodig, voor $ 12,99 per maand per gebruiker krijg je maar liefst 2 TB, waarbij hetzelfde maximum van drie devices geldt.

Als je interesse hebt in alles wat Apple Business Essentials biedt, zowel op de portal voor Apple Business Essentials als in het persbericht hierover zijn nog meer details hierover te vinden. #AppleBusinessEssentials #Services
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.