geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Safari-BigSur-icoon.jpg
Apple heeft geluisterd naar kritiek op de nieuwe Safari-interface
Google testte recent of gebruikers van hun Chrome-browser het zagen zitten dat de adresbalk verhuisde naar de tabs, zodat er meer ruimte over zou blijven voor de website zelf (vooral belangrijk op kleinere schermen). Maar de gebruikers zagen het niet zitten, en Google zag er van af.

Maar het was niet alleen bij Google dat er werd nagedacht om meer van websites te laten zien op kleinere schermen, tijdens de WWDC 2021 werd een nieuwe versie van Safari gepresenteerd waarin vergelijkbare oplossingen te zien waren. Veel daarvan kan je nu zelf al uittesten door simpelweg naast de ‘gewone’ Safari ook de Safari Technology Preview te installeren, zoals in dit eerdere nieuwsbericht hier op MacFreak uitgelegd wordt.


Maar net zoals bij de gebruikers van Google waren lang niet alle ontwikkelaars die de eerste beta-versies gingen testen blij met deze nieuwe interface, er kwam zoveel kritiek over los dat er bij Apple gerealiseerd werd dat dit voor een aanzienlijk gedeelte van de gebruikers duidelijk teveel van het goede was.

Het antwoord is dat er in de derde beta-versie van macOS Monterey veel van de veranderingen nu standaard teruggedraaid zijn, maar dat je er via een instelling alsnog voor kan kiezen. Hieronder de standaard-interface van Safari in de derde beta-versie van Monterey, waar de adresbalk weer boven de tabs staat.Dat er protesten kwamen was trouwens niet zo vreemd, want in de opruimwoede van Apple hadden ze zelfs het pijltje om een pagina opnieuw te laden en het knopje om een pagina te delen verstopt.

Twee opties die kennelijk een stuk belangrijker zijn dan wat de ontwikkelaars bij Apple dachten.


Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
geplaatst door: anraadts
Heb de Technology Preview draaien en vond de nieuwe oplossing zo gek nog niet. Maar beide opties in één versie lijkt de ideale manier om dit aan te pakken.
geplaatst door: A Henket
Er wordt zoveel aan de bovenkant van vensters gefrommeld dat ik al te vaak een of andere actie klik in plaats van het venster versleep. Office365 maakt het het bontst. Niet vreemd dat Safari teruggefloten wordt.
geplaatst door: orange
Apple doet het standaard al compacter dan Google Chrome.
Dus misschien is dat voor de meeste mensen wel compact genoeg.
'orange' = Karel-Willem
geplaatst door: Mac OS X
Geef mij op mijn iMac maar Firefox en Brave ipv Safari
mvg Mac OS X, Mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) OS X Tiger 1x iBook G3 (2002) OS 9.22 RIP 1x iPod  Shuffle (2005) 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 7 128GB iOS 14.7.1  2016
old Apple computers never dies