geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/VirtualReality-icoon.jpg
Apple heeft ‘realityOS’ allang vastgelegd
Een week geleden kon je hier op MacFreak al veel details te weten komen van Apple’s nieuwe augmented en virtual reality headset, bijvoorbeeld dat Jony Ive nog nauw daarbij betrokken is. Daarbij werden er eerder al verwijzingen naar realityOS in broncode van Apple zelf aangetroffen.

Maar als Apple die naam voor een nieuw besturingssysteem wil gaan gebruiken, dan moet dat natuurijk wel vastgelegd zijn. Dat is ook het geval, maar de registratie ervan is gedaan door Realityo Systems LLC. Laat die vage naam je niet misleiden, Apple richt van tijd tot tijd vage bedrijfjes op om te maskeren dat de registratie eigenlijk door Apple zelf gebeurt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AugmentedRealityVirtualRealityHeadsetConcept-2.jpg
Apple heeft ‘realityOS’ allang vastgelegd


Dat lijkt ook hier het geval, want er zijn nergens details te vinden over Realityo Systems LLC en het heeft maar twee handelsmerken geregistreerd: twee keer realityOS. In beide gevallen gebeurde die registratie op 8 december 2011, Apple lijkt deze naam dus al bijna anderhalf jaar geleden vastgelegd te hebben.

Bij die registraties zijn omschrijvingen te vinden als “design and development of computer hardware, software, peripherals, and computer and video games”, waarbij ook specifiek “wearable computer hardware” genoemd wordt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AugmentedRealityVirtualRealityHeadsetConcept.jpg
Apple heeft ‘realityOS’ allang vastgelegd


De deadline voor internationale registratie voor Realityo Systems LLC is 8 juni, twee dagen na de keynote van de WWDC. In het verleden zagen we ook vaak dat Apple kort na een keynote zo’n registratie van een bedrijf dat speciaal daarvoor opgericht was overzette naar Apple zelf.

Verder is volgens de USPTO deze handelsnaam nog nergens in gebruik, het gaat dus om een product dat nog niet uitgebracht is. Er is trouwens een ander bedrijf dat deze registratie betwist, mogelijk weten ze nog een leuk bedrag van Apple los te krijgen. #realityOS
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
Apple heeft ‘realityOS’ allang vastgelegd
30 mei 2022 - 10:48    reactie #1
geplaatst door: ouwemac
Je schrijft 2011 als jaar van registratie Robert.
“Groei” is iets van de Natuur. Niet van de Economie.