geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/NextVR-icoon.jpg
Apple heeft waarschijnlijk NextVR overgenomen
NextVR is een startup die vooral toelegt op het leveren van content voor Virtual Reality (VR) headsets. En het lijkt er op dat Apple dit bedrijf heeft overgenomen, op de website van NextVR is op dit moment alleen nog te lezen dat het bedrijf een andere richting is ingeslagen, met een bedankje erbij.

Dat er bij Apple niet alleen aan Augmented Reality (AR), maar ook aan VR gewerkt wordt, is een publiek geheim. Maar de verwachting is dat we daar voorlopig nog weinig of niets van zullen zien, dus op het eerste gezicht lijkt de overname van NextVR een vreemde. Maar die wordt een stuk begrijpelijker als je weet dat NextVR een erg rijk portfolio aan patenten heeft op dit gebied, een prima reden voor Apple om op deze manier ook op dat vlak een betere positie te verwerven.


Apple gaf ook in dit geval het standaard antwoord dat ze van tijd tot tijd kleinere technologie-bedrijven overneemt, en nooit aangeeft waarvoor dat gedaan wordt. Vorige maand werd al bericht dat Apple in gesprek was met NextVR, daarbij werd toen een bedrag van 100 miljoen dollar genoemd.

Virtual Reality breekt nog steeds niet door

Eerder deze maand kon je hier op MacFreak al lezen dat SteamVR gestopt was met ondersteuning voor VR voor de Mac, waardoor SteamVR alleen nog via Windows op een Mac mogelijk is. In dat nieuwsbericht kon je ook een staatje zien (ook hieronder te zien) met het aantal gebruikers van Steam dat een VR Headset heeft. Dat blijkt nog maar 1,29 procent te zijn, dus ondanks de eindeloze beloftes van VR lijkt dat voorlopig nog steeds een niche-product te blijven.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.PercentageOfSteamUsersWith.png
Apple heeft waarschijnlijk NextVR overgenomen
 #VirtualReality #Overname
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.