geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS18-icoon.jpg
iOS 18 bèta release notes: nieuwe dingen voor FaceTime, Siri en Wallet
De bèta-versie voor ontwikkelaars kwam afgelopen week (en dus tijdens de WWDC) uit, en Apple heeft daarvan inmiddels de release notes op de website gezet. En daarin zijn een paar nieuwe, en mooie, verbeteringen te vinden voor FaceTime, Siri en Wallet.

Om te beginnen met het goede nieuws voor FaceTime, dat zal meer data gebruiken in de energiebesparingsmodus (Low Power Mode) in iOS 18.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS18BetaReleaseNotesSiriCarPlay.jpg
iOS 18 bèta release notes: nieuwe dingen voor FaceTime, Siri en Wallet

klik of tap voor een grotere versie

Als de netwerkomstandigheden goed zijn, dan zal dat voor een betere kwaliteit van met name de videogesprekken zorgen (audiogesprekken verbruiken veel minder data, die hebben deze verbetering dus veel minder nodig).

Siri

Voor iedereen met een auto met Bluetooth maar zonder CarPlay is er goed nieuws voor Siri. Want Apple’s spraakassistent heeft in iOS 18 een nieuwe instelling die de audiokwaliteit van Siri ‘aanzienlijk’ kan verbeteren in Bluetooth-voertuigen die geen CarPlay hebben. Ikzelf heb trouwens zo’n auto, en Siri klinkt bij mij al uitstekend, dus ik ben benieuwd hoe de verbeterde versie gaat klinken.

Deze nieuwe optie is te vinden in de Instellingen app onder Siri → Siri Reacties → Reageer via Mediabron (Respond over Media Source). De beschrijving van deze instelling zegt dat “Siri zal reageren via A2DP autostereo's, wat ideaal is terwijl je naar media luistert vanaf je telefoon.” (Siri will respond over A2DP car stereos, which is ideal while listening to media from your phone).

Wallet

Als je in iOS 18 een ID wil toevoegen aan de Wallet-app op de iPhone kan er nu gevraagd worden om een Live Foto te maken in plaats van, of naast, het uitvoeren van een reeks hoofd- en gezichtsbewegingen. Apple zegt dat deze Live Foto zal worden geëvalueerd door die iPhone zelf, om ervoor te zorgen dat de echte en rechtmatige persoon de ID toevoegt.

https://x.com/nicolas09F9/status/1802785545195798549

Voor ons zal dit laatste voorlopig nog geen enkel effect hebben. Want Apple kondigde in 2021 voor het eerst de mogelijkheid aan om een rijbewijs of ID aan de Wallet-app toe te voegen, maar tot nu toe hebben slechts vier Amerikaanse staten de functie uitgerold, waaronder Arizona, Maryland, Colorado en Georgia. En internationaal is deze mogelijkheid nog helemaal niet benut.

Deze functie biedt een handige en contactloze manier om een identiteits- of leeftijdsbewijs te tonen, maar het zal dus nog lang duren voordat wij er wat aan hebben. Mocht deze functie bij ons ook verschijnen, dan hebben we wel alvast dus ook deze optie ingebouwd.


Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.