geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Siri-iOS18-icoon.jpg
Apple Intelligence in 5 minuten
Tijdens de keynote van gisteravond was er eerst ruimte voor iOS, iPadOS, watchOS en macOS, en in allemaal nam Apple Intelligence een behoorlijk grote plaats in. Maar daarna werd er nog bijna drie kwartier doorgepraat hierover, wat duidelijk maakt hoe belangrijk deze stap is voor Apple.

Heb je geen zin om daar zoveel tijd aan te besteden, Apple zelf heeft een veel kortere versie gemaakt, waardoor je hieronder in 5 minuten bijgepraat wordt.


Hierin gaat het om de hulp bij het schrijven van teksten, het genereren van beelden, waarbij je zelf je eigen emoji van genereren (die door Apple de naam Genmoji hebben meegekregen). Voor het genereren van compleet nieuwe beelden is er Image Playground, dat zowel in bestaande apps werkt als zijn eigen aparte app gekregen heeft. Bij dit genereren van beelden is het  mogelijk uit drie stijlen te kiezen, Animatie, Illustratie en Schets.

En door de ingebouwde fotoherkenning is het nu ook mogelijk om een illustratie te maken van jouw naasten. En met Image Wand kan je van een ruwe schets een prachtig plaatje maken, of het zelfs gebruiken op een lege plek, waarna op basis van de context een beeld wordt gecreëerd.

Dat Siri actief is zien we nu door een ‘gloeiend’ effect aan de rand van het scherm, en Siri kan ook heel erg veel meer dan tot nu toe. Daarbij luistert Siri nu naar de hele context, mocht je je verspreken dan hoef je niet meer opnieuw te beginnen. Daarbij wordt ook persoonlijke context meegenomen, bijvoorbeeld doordat Siri weet wie je ouders zijn.

Daarbij kan je nu met Siri ook communiceren door te typen, handig in een omgeving waar praten niet prettig zou zijn. Ook kijkt Apple Intelligence naar je Notificaties, en plaatst de belangrijkste bovenaan.

In Foto’s kan Apple Intelligence een Personal Movie maken doordat het weet wie jouw belangrijkste naasten zijn en het bijvoorbeeld snapt wat er allemaal nodig is om foto’s over vissen bij elkaar te zoeken (denk aan water, hengels, etc.).Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Apple Intelligence in 5 minuten
gisteren 19:57    reactie #1
geplaatst door: Mac OS X
mvg Mac OS X, Mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) OS X Tiger 1x iBook G3 (2002) OS 9.22 RIP 1x iPod  Shuffle (2005) 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 14 128GB 2022 en MacBook Pro 16inch 2021. Old Apple computers never die
Apple Intelligence in 5 minuten
vandaag 12:48    reactie #2
geplaatst door: whaha
Ik vind vooralsnog vooral het nieuwe logo van Siri heel mooi.

Jammer dat ik Appel Intelligentie niet kan gebruiken op mijn intel iMac. Gelukkig wil ik die op termijn toch gaan vervangen door een Mac mini 4 Pro.
Oh wauw, ik begin de M weg te laten!
Keuzes maken de Mens