geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Weegschaal-Mooier.jpg
Apple klaagt startup Rivos aan voor stelen van bedrijfsgeheimen
Apple’s beslissing om eigen chips in alle Macs te gaan gebruiken (alleen de Mac Pro moet er nog van worden voorzien) is duidelijk een schot in de roos. Maar dat betekent ook dat andere fabrikanten dat succes graag willen evenaren, en dat lijkt niet altijd even netjes te gaan.

Daarom heeft Apple de startup Rivos aangeklaagd, volgens Apple zouden er door een aantal mensen die eerder bij Apple ‘hoog’ in dit proces zaten bij de overstap naar Rivos illegaal enorme hoeveelheden aan data zijn meegenomen. Het gaat dus niet alleen om het overnemen van werknemers van Apple, dat doet Qualcomm bijvoorbeeld ook, maar vooral om de manier waarop.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.M1-processor-PresentatieSlide.jpg
Apple klaagt startup Rivos aan voor stelen van bedrijfsgeheimen


In de nu aangespannen zaak draait het om de Defend Trade Secrets Act, de wet in de VS die het stelen van bedrijfsgeheimen verbiedt.

De manier waarop dat gebeurt zou zijn leest als een spannend jongensboek. Waarbij ironisch genoeg ook technieken om het zo makkelijk mogelijk te maken om bestanden over te zetten van Apple zelf gebruikt zouden zijn, zoals AirDrop en Time Machine.

Citaat
Some used multiple USB storage drives to offload material to personal devices, accessed Apple’s most proprietary specifications stored within collaboration applications, and used AirDrop to transfer files to personal devices. Others saved voluminous presentations on existing and unreleased Apple SoCs—marked Apple Proprietary and Confidential—to their personal cloud storage drives. One even made a full Time Machine backup of his entire Apple device onto a personal external drive.
Apple heeft gevraagd om een rechtszaak met jury, de kans is dus groot dat er in de toekomst nog meer van dit soort details naar buiten zullen gaan komen. #Rechtszaak
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.