Apple kondigt update aan voor iPhone 12
15 september 2023 - 19:17   
geplaatst door: Night
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12Lineup-icoon.jpg
Apple kondigt update aan voor iPhone 12
Apple komt met een software-update die bij de iPhone 12 het probleem met de straling moet oplossen. Frankrijk haalde eerder de iPhone 12 van de markt, omdat deze volgens hun metingen te veel straling uitzendt (iets waar Apple het trouwens niet meer eens is, zie hieronder).

Ook in Nederland loopt inmiddels een onderzoek naar de hoeveelheid straling die het toestel zou afgeven en in hoeverre dat schadelijk is.


De gewraakte iPhone 12

Apple zei tegen Reuters dat een software-update genoeg is om de straling binnen de door Europa gestelde limiet te krijgen.
Citaat
We brengen een software-update uit voor Franse gebruikers om aan de voorwaarden van de Franse toezichthouders te voldoen. We kijken ernaar uit de iPhone 12 weer in Frankrijk te kunnen aanbieden.
Volgens het bedrijf uit Cupertino is het probleem specifiek toe te schrijven aan het protocol dat in Frankrijk gebruikt wordt om straling te meten. "Er is geen risico voor de gezondheid", benadrukte Apple nogmaals.

De SNFR (de Franse toezichthouder op radiofrequenties) maakte bekend dat het van plan is om de straling van de iPhone 12 snel na de update nogmaals te testen. Als het stralingsniveau bij die test binnen de gestelde grenzen valt, mag de iPhone 12 weer in het land worden verkocht.

Ook in België en Duitsland wordt het stralingsniveau van de iPhone 12 bekeken. Eerder nog wilde Duitsland afwachten hoe de situatie in Frankrijk zich zou ontwikkelen.
In Nederland onderzoekt Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) de iPhone 12 nogmaals, hoewel deze eerder al door de keuring kwam.

In Europa mag de straling die je telefoon genereert niet uitkomen boven de 2 watt per kilo lichaamsgewicht. Dat is de maximale zogenoemde SAR-waarde. Die grens is vastgesteld om elk risico op gezondheidsschade uit te sluiten.

Inmiddels heeft de Belgische staatssecretaris Mathieu Michel Apple verzocht de update niet alleen in Frankrijk, maar in de gehele EU uit te brengen.