https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ContactloosBetalenLogo-icoon.jpg
Apple koopt bedrijf dat van een smartphone een betaalterminal maakt
Je ziet ze steeds vaker, relatief kleine en simpele (vaak witte) kastjes waarmee je contactloos kan betalen, bijvoorbeeld van Square. Maar eigenlijk is het vreemd dat er een apart kastje nodig is, moderne smartphones hebben toch ook een Near Field Communications (NFC) chip ingebouwd?

Een bedrijf dat hier een oplossing voor heeft gevonden is het Canadese Mobeewave. Met de app van dat bedrijf kan je met een Android smartphone betalingen verwerken, zonder dat er verder nog extra hardware nodig is. En dat gebeurt veilig, want niet alleen kopiƫren, maar schermafbeeldingen en video-opnames van het scherm worden in Android allemaal geblokkeerd.


In de video hierboven is goed te zien hoe dit werkt, het enige wat nog nodig lijkt is het vertrouwen van de klant in de veiligheid van het systeem, want die moet in deze voorbeelden nog wel zijn of haar pincode invoeren.

Mark Gurman van Bloomberg meldt nu dat Apple dit bedrijf overgenomen zou hebben, er zou een slordige 100 miljoen dollar voor betaald zijn.

Op welke manier Apple dit zal gaan verwerken is niet bekend, en wanneer zoiets zal verschijnen natuurlijk ook niet. Maar hoeveel geld Apple ook op de bank heeft staan, 100 miljoen dollar geef je natuurlijk alleen maar uit als je er ook echt iets mee wilt.


geplaatst door: Robert
Heeft iemand trouwens ervaring met de Square kastjes?
Zat te denken er 1 aan te schaffen voor thuisgebruik, samen met zo'n dockje, zodat je hem niet vergeet op te laden.
geplaatst door: peterdh
Sathu Thai Massage, Groet, Peter