geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleStoreAmsterdam-icoon.jpg
Apple krijgt patent voor betere beveiliging tegen winkeldiefstal
Met name in de VS neemt het aantal snelle winkeldiefstallen toe, waarbij Apple een gewild doelwit is. Dat is niet alleen omdat er veel producten met veel waarde in Apple Stores te vinden zijn, maar ook omdat die Stores open van karakter zijn en de producten makkelijk bereikbaar.

Apple heeft nu een patent gekregen voor tafels waarop de producten niet alleen zichtbaar zijn, maar er ook mee verbonden zijn. Dat gebeurt met beugels omdat de producten niet alleen fysiek met de tafel verbonden zijn, maar ook electronisch. Daarmee wordt het voor aspirant-dieven ook visueel duidelijker dat deze producten niet makkelijk gestolen kunnen worden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.PatentTegenDiefstal.jpg
Apple krijgt patent voor betere beveiliging tegen winkeldiefstal

klik op de afbeelding voor een grotere versie

Wat dieven waarschijnlijk niet weten is dat het nu al niet zoveel zin heeft om spullen uit de App Store mee te nemen. Zodra ze de verbinding met het Wi-Fi netwerk van Apple niet meer hebben, worden ze automatisch geblokkeerd.

In veel gevallen lijken de daders met veel waardevolle spullen op de loop te gaan, terwijl ze er achteraf waarschijnlijk niet veel aan hebben. Of ze moeten de spullen demonteren en de onderdelen ten gelde maken, maar de meeste overvallers hebben daar waarschijnlijk de kennis niet voor.

MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: doctor_apple
Hoezo? Werkt onder andere Ziphone niet meer? Ik ben in het duistere web een kleine 7 tools tegengekomen om IMEI te editten ... Natuurlijk niet ideaal, en ik juich het verre van toe ... Maar er is meer mogelijk met telefoons dan sommigen vermoeden ...

... Intel MacBooks zijn al helemaal het walhalla, want daar is het enkele meerdere truuks, en afhankelijk van de gekozen oplossing, tussen de 3 tot 5 minuten tot ongeveer 1 uurtje werk mogelijk om ofwel tijdelijk danwel permanent het notebook te voorzien van een ander nummer ...

Dus helaas, maar Apple hardware is verre van diefstal-proof. Neen, het is niet voor elke jan *** weggelegd, maar onderschat de commissie niet voor het "witwassen van Apple hardware". Op verschillende vage boards wordt er soms 50'000 dollar of meer voor geboden ...

En ook de iPhone 12 kan inmiddels voorzien worden van een Jailbreak ... En dat opent een boel mogelijkheden. Leuk is anders, en ergens een vage link te hebben met informatiebeveiliging, blijf ik uit principe in het reine, en blijf verre van dergelijke klussen.

Maar voor de hobby thuis toch echt wel wat leuke dingen weten te doen met zowel non Apple Hardware als Apple Hardware. Neen, het is verre van gemakkelijk, maar neen, het is prima mogelijk om van een Apple een Windows PC te maken  :wink: in het meest ongunstige geval en anders te gebruiken als macOS machine met een kleine toevoeging hier en daar.

En de iPhone? Tja, met een jailbreak, sideloading en een nieuw IMEI nummer kom je een heel eind   :confused: . En sommigen vinden het belangrijker om met courante "bling bling" voor de dag te komen. Of dit nu gestolen, beknot in de functionaliteit is of niet ...

... geen nieuw probleem, bestaat al millenia dit probleem, is mens eigen, dus het probleem zal altijd blijven bestaan.

MAAR NU ONTOPIC: Wat is nu gepatenteerd? Ik bedoel, ik kom geregeld in Electronica Winkels en zie verschillende beveiligingen, zoals USB-voedingskabels die tevens verbonden zijn met een alarmsysteem, speciale veiligheidskabels weggewerkt in de houders ... Dus een oprechte vraag, want ik zie het even zo snel niet wat hier nu gepattenteerd is ??? Of gaat het hier om de update om de eerder gepattenteerde "Apple Store" houders/displays? Zoals gezegd, mis ik even de nieuwigheid?