geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch5Hartslag-icoon.jpg
Apple laat zelf zien hoe een Apple Watch levens kan redden
Van tijd tot tijd komen hier op MacFreak nieuwsberichten voorbij waarin je kan zien en lezen hoe een Apple Watch een leven kan redden. Inmiddels blijkt dat er veel verschillen mogelijk zijn. Centraal staat bijna altijd detectie van afwijkingen in het hartritme, of de automatische valdetectie.

Voor Apple Australia reden om twee commercials te maken waarin we evenveel gevallen zien van mensen bij wie de Apple Watch hun leven redde.


In de eerste hierboven zien we Lexie Northcott, die herhaaldelijk meldingen kreeg dat haar hartslag onder de 40 slagen per minuut kwam. Omdat haar moeder en Lexie eerst dachten dat dit een teken van een goede gezondheid was werden die notificaties genegeerd. Maar uiteindelijk bleek het een complete blokkade in haar hart te zijn, en moest ze zo snel mogelijk naar het ziekenhuis in Melbourne om geopereerd te worden.

Kangaroo

Het tweede verhaal is voor ons waarschijnlijk wat moeilijker te volgen, want Bruce Mildenhall heeft een stevig Australisch accent. Hij was aan het fietsen toen hij iets tegenkwam dat hij zich alleen nog maar herinnert als een muur van bont, hij was hard met een overstekende kangaroo in een botsing gekomen. Het volgende wat hij zich herinnert is dat zijn vrouw op de ambulance klopte met de vraag of hij daarin lag.


Zijn Apple Watch had zowel de hulpdiensten gebeld als zijn vrouw laten weten wat er gebeurd was. Met typisch Australische humor sluit hij af met “Ik draag mijn Watch nog steeds, en ben nog steeds aan het zoeken naar die kangaroo met bandensporen” (I’m stil wearing my Watch and I’m stil looking for that kangaroo with tyre marks”).#AppleWatch
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.