geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Health-app-icoon.png
Apple laat zien waarom onze gezondheidsdata privé moeten zijn
Eén van de datasets waar veel partijen interesse in hebben zijn die van onze gezondheid. Niet alleen heel erg interessant voor bijvoorbeeld verzekeraars, maar omdat er zo ontzettend veel uit af te leiden is ook voor heel veel andere partijen, waarvan je het op het eerste gezicht niet zou verwachten.

Apple heeft in de afgelopen periode een aantal belangrijke stappen gezet om deze data zo privé mogelijk te houden. Zo wordt zoveel mogelijk op het device zelf verwerkt, zodat het praktisch onmogelijk wordt om mee te gluren, ook niet voor Apple. Want alle data is versleuteld, behalve de data die ook op het vergrendelscherm getoond kan worden, bijvoorbeeld voor hulpdiensten in een noodgeval.


De data die wel naar Apple’s servers gestuurd wordt is altijd alleen de strict noodzakelijke. Wil je deze data met iemand delen, dan krijg je altijd eerst een duidelijke melding in beeld, de beslissing is en blijft dus altijd iets waar jij de controle over hebt.

Wil je meer over dit onderwerp lezen, dat kan in de nieuwe Health Privacy Overview (PDF, 16,7 MB) die Apple net gepubliceerd heeft.


Update: Apple heeft in China ook een nieuwe commercial over privacy op de site gezet. Die is woordeloos, dus ook voor ons prima te volgen.

Opvallend genoeg zien we daarin mannen in grijze pakken die overal mee willen gluren, terwijl de ‘Apple held’ ze daar keer op keer van weerhoudt. Opvallend, want China is nu juist bij uitstek het land waar de overheid op enorme schaal meekijkt in de leven van mensen, waardoor deze commercial ook als kritiek daarop bekeken kan worden. #Gezondheid #Privacy
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.
geplaatst door: sluisje

geblokkeerd

Die commercial zal dan ook wel snel verboden worden.
geplaatst door: anraadts

Prima commercials, dus ook die Chinese.

Maar had nog nooit eerder van Donnie Yen gehoord.  :)
geplaatst door: puk1980
Maar had nog nooit eerder van Donnie Yen gehoord.  :)
Zijn trapkunsten zijn nog prima, voor een (bijna) zestigjarige! :smile: