geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Apple lanceert 24-uurs muziekvideo-kanaal in de VS
Toen MTV in 1981 begon met uitzenden waren daar alleen maar muziekvideo’s te zien, inmiddels is de titel van de website van MTV “Reality TV Shows, Celebrity News, Pop Culture & Music Videos”. Je zou dus denken dat er helemaal geen brood meer zit in muziekvideo’s.

Maar bij Apple denken ze daar duidelijk anders over. Want in de VS is er nu een nieuwe kanaal opgestart: Apple Music TV, een 24-uurs muziekvideo-kanaal waarop naast opgenomen muziekvideo’s ook live shows te zien zullen zijn. Heb je een Amerikaans account dan is dat allemaal te zien in zowel de Apple Music-app als de Apple TV-app op het kanaal apple.co/AppleMusicTV. Dat bekijken lukt trouwens alleen met een Amerikaans account, ook als je met een VPN via een Amerikaanse server verbinding maakt krijg je dit kanaal niet te zien.Op dit moment is daar een countdown te zien van de top 100 van de meest gestreamde songs op Apple Music. En aanstaande donderdag staat de hele dag in het teken van Bruce Spingsteen, ter gelegenheid van het uitbrengen van zijn nieuwe album “Letter to You”.

Of dit muziekvideo-kanaal op een gegeven ook bij ons te zien zal zijn is niet bekend. Naast het ondoordringbare oerwoud van rechten zal de taal daarbij waarschijnlijk ook een barrière zijn. Meer over dit onderwerp kan je lezen in dit artikel van Variety. #AppleMusic #AppleTV