geplaatst door: Night (Moderator)
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone15ProEnProMax-icoon.jpg
iPhone 16 krijgt mogelijk een nieuw, gepolijst titanium frame
Net als ieder jaar is ook voor de aanstaande iPhone 16 het geruchtenseizoen in volle gang nu we uitkijken naar de vlaggenschip telefoons die Apple later in 2024 gaat lanceren. Volgens het recentste gerucht wat onze aandacht trok lijkt het erop dat er een nieuwe afwerking op stapel staat.

Het zou namelijk zomaar kunnen dat de iPhone 16 Pro en Pro Max modellen straks een andere, gepolijste afwerking krijgen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Apple-iPhone-15-Pro-lineup-color-lineup-230912_big.jpg.large.jpg
iPhone 16 krijgt mogelijk een nieuw, gepolijst titanium frame


Op macRumors.com lazen we dat, volgens de bekende tipgever yeux1122 (vertaald via Google Translate), de iPhone 16 Pro en iPhone 16 Pro Max nu een meer gepolijste titanium afwerking gaan krijgen. Deze afwerking moet dan de geborstelde titanium afwerking, die we kennen van de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max, gaan vervangen.

Alle vorige iPhones hadden een roestvrijstalen frame rond de zijkanten, dus de overstap naar een titanium frame was een belangrijke stap voor Apple. Dit frame heeft bij de iPhone 15 Pro het 'handgevoel' van de telefoon verbeterd en het gewicht verlaagd. Maar dat was niet het enige voordeel.

Titanium verbetert ook de warmteafvoer, wat betekent dat de onderdelen in de iPhone koeler kunnen werken. Het is dus geen raketwetenschap om te begrijpen, dat Apple ook voor de iPhone 16 pro modellen weer van dit materiaal gebruik gaat maken. Samen met de grafeen geruchten zou dit goed uitkomen, gezien de warmteproblemen waarmee zijn voorganger te kampen had.

Overigens heeft de overstap naar titanium ook weer gretig kopieergedrag opgeleverd. Zo is bijvoorbeeld Samsung bij het topmodel van Samsung, de Galaxy S24, ook overgestapt op titanium.

Gelikter uiterlijk

Volgens de bron resulteert het polijsten in een glanzender uiterlijk van het metaal, waardoor het meer gaat lijken op de roestvrijstalen afwerking van eerdere iPhones, maar dat de verbeterde sterkte en krasbestendigheid van titanium er nog steeds is.

Naast een andere stijl van afwerking, krijgen we dit jaar misschien ook andere kleuren: een recent gerucht suggereert dat er een nieuwe rosé tint op komst is voor de Pro en Pro Max, ten koste van de blauwe kleur die we uit 2023 kennen.

Om te weten of alle voorspellingen uitkomen, zullen we moeten wachten tot de nieuwe iPhones komend najaar worden gepresenteerd. Tot die tijd hebben we de WWDC 2024 om naar uit te kijken: de Worldwide Developers Conference begint op 10 juni en kunnen we ons verlekkeren aan alle nieuwtjes in iOS18 andere software van Apple.#iPhone