Twee boeken over verschillende kanten van Steve Jobs
geplaatst: 5 september 2018 - 10:03
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Steve-Jobs-Portrait.jpg
Twee boeken over verschillende kanten van Steve Jobs
Er zijn twee boeken uit waarin mede-Apple-oprichter Steve Jobs een belangrijke rol heeft. Het eerste gaat vooral over de tijd dat de schrijver bij Apple werkte (van 2001 tot 2016), Steve komt hierin voorbij als inspirator in het design-proces. Het tweede boek gaat over Steve’s privéleven.

Het eerste boek heet Creative Selection: Inside Apple's Design Process During the Golden Age of Steve Jobs en is geschreven door Ken Kocienda. Hij studeerde af in geschiedenis aan Yale University, doceerde daarna Engels en repareerde motoren en ontdekte het internet pas relatief laat. Dat heeft hij daarna zeker ingehaald, bij Apple werkte hij onder andere aan de iPhone, iPad en Apple’s eigen browser Safari.Maar hij is vooral bekend door zijn werk aan het toetsenbord van iOS en het bijbehorende autocorrectie. Ken zelf werd vooral bekend door het stuk wat hij daarover schreef in Wired.

Small Fry

Het tweede boek is Small Fry van Lisa Brennan-Jobs, de eerste dochter van Steve Jobs. Dit boek is veel persoonlijker, en er komen nogal wat pijnlijke dingen aan bod. Bijvoorbeeld hoe pijnlijk het voor haar was dat Steve lang niet accepteerde dat Lisa zijn dochter was, het feit dat hij lang ontkende dat de Apple Lisa computer naar haar vernoemd was en dat er in de officiële Apple bio van Steve een tijd lang stond dat hij vader was van drie kinderen, kennelijk telde Lisa toen niet mee.

Sinds het schrijven van dit boek heeft Lisa meerdere pogingen gedaan om dit alles in een ander daglicht te plaatsen, bijvoorbeeld in dit interview met The New York Times. Mogelijk heeft dat te maken met de reactie van de rest van de familie op haar boek, die daar duidelijk niet erg gelukkig mee zijn.

Citaat
Lisa is part of our family, so it was with sadness that we read her book, which differs dramatically from our memories of those times. The portrayal of Steve is not the husband and father we knew. Steve loved Lisa, and he regretted that he was not the father he should have been during her early childhood. It was a great comfort to Steve to have Lisa home with all of us during the last days of his life, and we are all grateful for the years we spent together as a family.
Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert
antw: Twee boeken over verschillende kanten van Steve Jobs
reactie #1 geplaatst: 5 september 2018 - 18:43
Over het tweede boek (van de dochter van...) had ik eerder hier een berichtje geplaatst.
https://www.macfreak.nl/tips-nieuwtjes-mededelingen/boek-small-fry-lisa-brennan-jobs/


Het eerste boek dat je noemt lijkt mij een stuk interessanter, bedankt voor de tip!
geplaatst door: puk1980
Et soudain surgit face au vent, le vrai héros de tous les temps.
antw: Twee boeken over verschillende kanten van Steve Jobs
reactie #2 geplaatst: 29 december 2018 - 11:06
Ik ben nu het boek van Ken Kocienda aan het lezen. De moeite waard!

Een deel van het eerste hoofdstuk: The Demo.

En ik typ deze posting op de iPad keyboard layout waar het hoofdstuk over gaat. :smile:
geplaatst door: puk1980
Et soudain surgit face au vent, le vrai héros de tous les temps.
geplaatst door: puk1980
Et soudain surgit face au vent, le vrai héros de tous les temps.