geplaatst door: Night
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Apple Music fraude daalt na verscherpte beveiliging tot bijna nul
Je zou haast denken van niet, maar ook bij Apple diensten komt fraude voor. In het hiernavolgende bericht betreft dit Apple Music. Maar doordat het bedrijf een sterkere beveiliging tegen zogenaamde 'streamingmanipulatie' heeft geïmplemen-teerd, is dat percentage al met zo'n 30% afgenomen.

Bij streamingmanipulatie proberen kwaadwillenden om muziek of een bepaald nummer 24/7 te streamen, om zo meer royalties op te strijken.Volgens een bericht van de website Billboard zijn de nieuwe anti-fraudemaatregelen nu pas aan het licht zijn gekomen.
Citaat
Apple Music rolde zijn eigen versterkte fraudebescherming - inclusief het aanpakken van recidivisten met "financiële aanpassingen" - al meer dan een jaar geleden stilletjes uit.
Dat blijkt uit een door Billboard verkregen e-mail die Apple afgelopen maart naar partners uit de muziekindustrie stuurde.

De interne statistieken van Apple Music geven aan dat het beleid inmiddels al heeft geleid tot een daling van 30% in streamingmanipulatie.

Welke fraude kan je dan toepassen bij Apple Music?

Het meest voorkomende voorbeeld is streamingfraude. Dat is wanneer een muzikant een netwerk van bots gebruikt om zijn muziek 24/7 te streamen om zo (extra) royalty's te krijgen

Kunstmatige streams zijn echter niet de enige vorm van fraude die zijn ontdekt: Apple betaalt een royalty per track, met de voorwaarde dat een track van 30 seconden of minder niet meetelt. Sommige 'muzikanten' hebben dus hele albums gemaakt met nummers van 31 seconden.

Hoewel de motivatie meestal financieel is, willen sommige artiesten gewoon hun schijnbare populariteit vergroten. Apple heeft in een e-mail aan muzieklabels gezegd dat ook dit niet werkt.

Om labels en distributeurs te helpen erachter te komen waar fraude plaatsvindt, is het platform volgens de e-mail van Apple Music begonnen met het versturen van dagelijkse rapporten met gedetailleerde informatie over "de albums met streams van een contentprovider, die worden beoordeeld".

Na elke beoordeling", gaat de e-mail verder, "verwijderen we gemanipuleerde streams en geven we legitieme plays vrij. Aan het einde van elke maand ontvangen contentproviders ook een rapport met alle uitgesloten streams." Ook Spotify heeft nu ook de rapportage aan labels en distributeurs opgevoerd, volgens een leidinggevende bij een distributiebedrijf, "wat een nieuwe dimensie toevoegt aan het ontdekken van recidivisten."

"Dit gebeurt allemaal voordat Apple Music royalty's uitbetaalt en hitlijsten samenstelt", aldus de e-mail. "We blokkeren boosdoeners van de primaire voordelen van streammanipulatie en leiden royalty's om naar geldige afspeelmogelijkheden van content."

Apple neemt fraude zeer serieus

Het bedrijf uit Cupertino zegt dat het fraude zeer serieus neemt en dat het een reeks reacties heeft, afhankelijk van de ernst. Deze kunnen variëren van "financiële aanpassingen" tot het sluiten van accounts en - als het een platenmaatschappij is in plaats van een muzikant - het beëindigen van distributieovereenkomsten.

De maatregelen werken duidelijk: Apple Music lijkt het laagste fraudeniveau in de branche te hebben. Zo zegt muziekplatform Deezer dat 7% van de muziekopnames frauduleus was, bij Spotify is dat het percentage iets minder dan één procent en Apple zegt dat het eigen percentage – na het implementeren van deze nieuwe tools en beleidsregels – is gedaald tot 0,3%. #AppleMusic
geplaatst door: Ger Nijkamp
Oh, gelukkig. Ik was even bang dat ze door hadden dat het super simpel is om via Apple Music lage resolutie MP3’s wit te wassen naar keurige, matched lossless hoge resolutie bestanden…

😁

[ Ger ]
geplaatst door: JPZ
Niks over zeggen Ger, dat willen we geheim houden. 😉
300+ New Features! 50 or so might not be intended but they're still new!
geplaatst door: Ger Nijkamp
Ik denk dat ik al een (niet door Apple gecommuniceerde) verandering tegen het lijf ben gelopen die hiermee te maken heeft. Normaal gesproken telt Apple Music het aantal keren dat een nummer is afgespeeld, en kun je dit laten synchroniseren met je bibliotheek - ongeacht op welke device je afspeelt, zolang deze maar is ingelogd via dezelfde Apple ID.

Apple introduceert nieuwe functies met trompetgeschal, maar als ze functies eruit slopen hoor je ze ineens niet. Deze functie lijkt het loodje te hebben gelegd. Apple Music telt nog wel 'playcount' maar voor zover ik kan zien alléén nog maar binnen Apple Music op de Mac en tellen de iOS afgespeelde keren niet (meer) mee. De functie om dat aan te zetten kan ik ook niet meer vinden.

Ik realiseer mij dat het b.v. via de fameuze Doug's AppleScripts mogelijk is de playcount te manipuleren. Ik weet 't niet zeker, maar het zou zo maar eens kunnen dat je daarmee langs die route óók de playcount van streams manipuleert. En Apple om die reden nu deze functie eruit heeft gesloopt.

Maar dat zouden ze wel even normaal mogen communiceren. Nu moest ik er per toeval achter komen, terwijl dit een functie is die ik ook echt gebruik.

🫤

[ Ger ]