https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Apple Music in 2019 op plaats twee, groei was 39 procent
Voorlopig blijven we twee grote spelers houden in de markt voor streaming muziek, met Spotify op de eerste en Apple op de tweede plaats. Maar de spelers daaronder zijn beslist ook nog niet uit te vlakken, want daarbij zijn er ook een paar die net zoals Apple nogal diepe zakken hebben.

Spotify had afgelopen jaar volgens Counterpoint Research 35 procent van de markt in handen, terwijl Apple goed was voor 19 procent. Doordat Apple naast het gratis drie maanden uitproberen verder geen gratis optie aanbiedt heeft Apple trouwens wel bijna een kwart van de omzet in deze markt (24 procent). En waar Spotify afgelopen jaar met 23 procent groeide, liet Apple een groei van maar liefst 36 procent zien.

https://www.counterpointresearch.com/wp-content/uploads/2020/04/Music-Streaming-Subscriptions-Market-Share-CY-2019.png
Apple Music in 2019 op plaats twee, groei was 39 procent


Hierboven kan je zien dat er meer grote spelers in dit veld actief zijn, zoals Amazon en Google via YouTube. Amazon Music biedt daarbij lossless muziek aan, en concurreert daarmee met Tidal. Mocht Tencent je niet bekend voorkomen, dat is een Chinese groep waaronder onder andere de apps QQ Music, Kugou en Kuwo vallen.

De verwachting is dat de corona-crisis deze markt dit jaar dwars zal zitten. Mensen luisteren nu vaker dan eerst naar online radiostations, nieuwskanalen of podcasts. Het effect is dat er minder naar streaming muziek geluisterd wordt, dat effect is nu al meetbaar. #AppleMusic #Spotify
geplaatst door: Robert