Apple niet tevreden met Foxconn India (Upd.)
30 december 2021 - 09:55   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Foxconn-Logo.jpg
Apple niet tevreden met Foxconn India (Upd.)
Hoe hard ze bij Apple hun best ook doen, de productie in India door bedrijven die voor Apple werken blijft problemen geven. Vorig jaar waren er rellen in een vestiging van Wistron, nu is er gedonder bij een vestiging van Foxconn en bij Apple lijken ze het geduld te verliezen.

Bloomberg bericht nu dat Apple Foxconn India nu op een proeftijd (‘probation’) heeft gesteld, als het bedrijf dus niet snel schoon schip maakt zou het het contract van Apple in India geheel of gedeeltelijk kunnen verliezen. De protesten van de werknemers daar gingen over meerdere dingen, zoals de veiligheid van het voedsel, het drinkwater en de condities van de accomodaties. Foxconn is nu bezig met het ‘herstructureren van het management-team’.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone13Lineup.jpg
Apple niet tevreden met Foxconn India (Upd.)


Na de rellen bij Winstron trof Apple vergelijkbare maatregelen. Tijdens deze proeftijd kan het bedrijf geen werk meer voor Apple uitvoeren, dat gaat pas weer door als alles is opgelost. In de tussentijd moet Foxconn de werknemers trouwens wel doorbetalen. Een woordvoerder van Apple zei er het volgende over.

Citaat
Following recent concerns about food safety and accommodation conditions at Foxconn Sriperumbudur, we dispatched independent auditors. We found that some of the remote dormitory accommodations and dining rooms being used for employees do not meet our requirements and we are working with the supplier to ensure a comprehensive set of corrective actions are rapidly implemented.
Op het eerste gezicht lijkt dit de verantwoordelijkheid en schuld van Foxconn. Maar het werpt ook vragen op over de audits die Apple regelmatig claimt te doen bij alle toeleveranciers.

Uit India terugtrekken is in ieder geval geen optie voor Apple, het land eist dat een behoorlijk percentage van wat daar verkocht wordt ook daar gefabriceerd is.


Update: inmiddels zouden de omstandigheden in deze fabriek verbeterd zijn en meldt Reuters dat vandaag de deuren weer open zullen gaan. #Foxconn
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
Apple niet tevreden met Foxconn India (Upd.)
30 december 2021 - 12:23    reactie #1
geplaatst door: Welldone
Als Tim Cook geloofwaardig wil blijven (opkomen voor minderheden, zoals lhbti), is dat laatste echt geen belemmering voor Apple.
Als het Apple alleen gaat om de verkoopresultaten dan wel natuurlijk.
We gaan het zien...
Apple niet tevreden met Foxconn India (Upd.)
12 januari 2022 - 14:26    reactie #2
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.