https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleOne-icoon.jpg
Apple One: binnenkort vier Apple services in één abonnement
Omdat Apple steeds meer services toevoegt aan het programma lag het voor de hand dat er een combinatie-abonnement zou komen. Inmiddels is het zover, en het heet Apple One, bij ons bestaat dat uit vier Apple services in één abonnement.

Die vier services zijn Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade en iCloud, waarbij het bij die laatste natuurlijk om extra opslagruimte gaat. Neem je Apple One individueel dan kost dat € 14,95 per maand (een besparing van 6 euro), geldt het abonnement voor een gezin dan moet je € 19,95 per maand betalen (een besparing van 8 euro). In het eerste geval zit daarin 50 GB aan opslagruimte in iCloud, voor een gezin is dat het viervoudige: 200 GB. Zitten er services bij die je nog niet hebt uitgeprobeerd, dan kan dat de eerste maand helemaal gratis.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleOne-iPad-iPhone-Mac.jpg
Apple One: binnenkort vier Apple services in één abonnement


Voor de volledigheid, in de VS zijn er meer combinaties voor Apple One, dat is omdat daar ook News+ en Fitness+ opties zijn. Bij ons worden die (nog) niet aangeboden. En bij ons zullen we voor bovenstaande combinatie nog even geduld moeten hebben, Apple One zal “dit najaar” aangeboden gaan worden, wanneer precies is dus nog niet bekend.

Hieronder de meest gestelde vragen over Apple One, natuurlijk inclusief de antwoorden. Meer informatie hierover kan je vinden op de Apple One-pagina op Apple’s eigen site.

Citaat
Wat is Apple One

Apple One is een all‑in‑one-abonnement dat vier Apple services bundelt. Het is de gemakkelijkste manier om van al je favoriete Apple services te genieten voor één geweldige prijs. Zo haal je nog meer uit je Apple devices. Apple One biedt een wereld aan entertainment, maar ook iCloud‑opslag voor je foto’s, bestanden en meer. De bundel bestaat uit Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade en iCloud.
Citaat
Hoe krijg ik toegang tot mijn Apple One services?

Als je een Apple One-abonnement hebt, kun je al je services gebruiken op alle platforms waarop ze beschikbaar zijn. Inclusief online (Apple Music en Apple TV+), bepaalde smart-tv’s (Apple Music en Apple TV+), Android (Apple Music) en streamingdevices van andere fabrikanten (Apple Music en Apple TV+).
Citaat
Is er een gratis proefperiode? Waar bestaat die uit?

De eerste maand van je Apple One-abonnement krijg je de services waar je nog geen abonnement op had gratis.2 Na afloop van de proefperiode wordt het abonnement maandelijks automatisch verlengd. Je zit nergens aan vast, want je kunt op elk moment opzeggen.
Citaat
Wat als ik meer iCloud opslag nodig heb?

Je kunt los extra iCloud-opslag­ruimte aanschaffen als aanvulling op de ruimte die je Apple One-abonnement je biedt. Meer informatie ⟩
Citaat
Kan ik het delen met mijn gezin?

Als je een gezins­abonnement op Apple One hebt, kun je ‘Delen met gezin’ gebruiken om al je Apple services te delen met tot vijf andere gezinsleden. Apple TV+ en Apple Arcade kun je altijd delen met je gezin, ook met het individuele abonnement op Apple One. #AppleOne #AppleMusic #AppleArcade #AppleTVPlus #iCloud
geplaatst door: Robert
antw: Apple One: binnenkort vier Apple services in één abonnement
reactie #1 geplaatst: 16 september 2020 - 06:51
De trend is natuurlijk al een tijdje geleden ingezet, maar het is duidelijk dat ook Apple meer gaat inzetten op Services, dwz abonnementen op hun diensten.

Een ander voorbeeld dat gisteren is aangekondigd, is de Fitness+ Service, voor gebruik in combinatie met je Apple Watch en andere Apple devices.
geplaatst door: puk1980
επιτέλους το κατάλαβα
antw: Apple One: binnenkort vier Apple services in één abonnement
reactie #2 geplaatst: 16 september 2020 - 06:56
Voor de volledigheid, in de VS zijn er meer combinaties voor Apple One, dat is omdat daar ook News+ en Fitness+ opties zijn. Bij ons worden die (nog) niet aangeboden.
:cool: :wink:
geplaatst door: Robert
antw: Apple One: binnenkort vier Apple services in één abonnement
reactie #3 geplaatst: 16 september 2020 - 07:39
Op zich interessant...

Tegelijkertijd koop ik meestal bij AH oid een iTunes kaart voor €100 en doe daarvoor een jaar AM. (8.25/mnd). Nog 1 €/mnd Voor iCloud.

Eerlijk gezegd is ATV+ het wel waard, (was gratis bij iPhone), maar Arcade is echt niet heel bijzonder (Oceanhorn was aardig )

Noem me maar een Hollander...
geplaatst door: miltenb
antw: Apple One: binnenkort vier Apple services in één abonnement
reactie #4 geplaatst: 16 september 2020 - 17:28
ordinaire crosspost...;-)
Citaat
Individual: iCloud (50GB) / Apple Music / Apple TV+ / Apple Arcade
€14,95 per maand

Family: iCloud (200GB) / Apple Music / Apple TV+ / Apple Arcade
€19,95 per maand voor 5 personen

Premier: iCloud / Apple Music / Apple TV+ / Apple Arcade / Fitness+ / News+
$29,95 per maand
Dit hád heel misschien interessant kunnen zijn als de prijzen een stuk competitiever zouden zijn…

Ik kijk even naar “family”:

Family: iCloud (200GB)   …kost normaal €2,99 

Apple Music   …kost normaal €14,99, net als het veel meer gebruikte Spotify

Apple TV+ …. Krijg je op elke straathoek gratis bij een device, en de content heb je in een paar weken wel gezien…. waarde: nul

Apple Arcade… Ze hebben hier thuis echt liever de Playstation of de X-box… Fortnite anyone?

€19,95 per maand voor 6 personen…  Er zullen heel weinig mensen zijn waar deze One oplossing een voordeel meebrengt… Meer dan 18€ ‘waarde’ zit er niet in

Het kán een ander verhaal worden wanneer Apple de iCloud versies een stap ophoogt ( dus 1TB ipv de karige 200GB) voor de grootgebruikers onder ons… OF de prijs eens stuk scherper zet (denk aan ~ 15-16 €)geplaatst door: fixar