geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro2021-2-icoon.jpg
Levertijd high-end MacBook Pro’s loopt op door Chinese lock-downs
Je hebt het mogelijk al meegekregen, in China proberen ze de uitbraak van de omicron-variant van het corona-virus in te dammen door erg strenge lock-downs. Los van de vraag of een zo besmettelijke ziekte nog wel in te dammen is, legt zo’n algemene lock-down de boel aardig plat.

Dat blijkt effect te hebben op de high-end modellen van de 14-inch MacBook Pro en de 16-inch MacBook Pro, twee laptops van Apple die nog steeds erg gewild zijn. Daardoor lopen de levertijden, die voor deze modellen meestal toch al wat hoger liggen, nog verder op. Nu betekent dat al snel 3 tot 5 weken extra, iets wat analist Ming-Chi Kuo ook op Twitter signaleert.


Het eerste gedeelte van die tweet, over de nieuwe iPhone SE, heeft betrekking op een eerdere tweet van Ming-Chi Kuo waarin hij meedeelde dat de vraag voor deze iPhone zou tegenvallen. Maar omdat hij het had over stops voor onderdelen bij toeleveranciers terwijl meerdere van diezelfde toeleveranciers iets anders vertelden is daar op MacFreak tot nu toe geen aandacht aan besteed.

De ervaring heeft ons geleerd dat nieuws over de toeleveranciers-keten van Apple zelden klopt, omdat dat in de afgelopen decennia zo complex geworden is dat stops op orders voor onderdelen op een bepaalde plek helemaal niets hoeft te zeggen over de vraag in het algemeen. #MacBookPro #iPhoneSE
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.