geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone15ProEnProMax-icoon.jpg
Apple onthult iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max
Apple heeft met de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max de lichtste Pro-modellen van Apple ooit onthuld, dankzij het gebruik van titanium, dat sterk maar tegelijkertijd erg licht is. Het nieuwe ontwerp heeft ook afgeronde hoeken en een aanpasbare actieknop.

Met die knop kan je jouw iPhone-ervaring personaliseren en de camera-upgrades zorgen voor een beeldkwaliteit die nog niet eerder bereikt werd.


Camera-upgrades

De camera-upgrades zorgen voor het equivalent van zeven professionele lenzen. Dit wordt bereikt door een geavanceerder 48-Megapixel hoofdcamerasysteem dat nu de nieuwe 24-Megapixel standaard met superhoge resolutie ondersteunt, de volgende generatie portretten met scherpstel- en diepteregeling, verbeteringen aan de nachtmodus en slimme HDR, en een nieuwe 5x telefotocamera exclusief op iPhone 15 Pro Max.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone15ProPhotoModeSmartHDR.jpg
Apple onthult iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max

klik op de afbeeldingen voor een grotere versie

De iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max hebben allebei het equivalent van zeven professionele lenzen - mogelijk gemaakt door A17 Pro. Met de kracht van computationele fotografie biedt de 48-Megapixel hoofdcamera, die exclusief is gemaakt voor de Pro-serie, gebruikers nog meer flexibiliteit met een nieuwe 24-Megapixel superhoge-resolutie standaard, die een ongelooflijke beeldkwaliteit biedt bij een praktische bestandsgrootte die ideaal is voor opslaan en delen.

Met de hoofdcamera kan je schakelen tussen drie populaire brandpuntsafstanden - 24 mm, 28 mm en 35 mm - en er zelf één kiezen als nieuwe standaardinstelling. Naast 48MP ProRAW ondersteunt de hoofdcamera ook 48MP HEIF-beelden met 4x meer resolutie. iPhone 15 Pro heeft een uitgebreide 3x telefotocamera en iPhone 15 Pro Max biedt de langste optische zoom ooit op een iPhone: 5x bij 120 mm.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone15ProMax48MPcamera.jpg
Apple onthult iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max


De nieuwe telefotocamera van iPhone 15 Pro Max is ideaal voor close-ups, foto's van wilde dieren en het vastleggen van actie op grotere afstand. De camera heeft een innovatief tetraprismaontwerp met een gecombineerde optische beeldstabilisatie en autofocus 3D sensor-shift module, het meest geavanceerde stabilisatiesysteem van Apple tot nu toe.

Extra functies die alle camera's op iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max ten goede komen, zijn onder andere:

  • De nachtmodus wordt beter met scherpere details en levendigere kleuren, nu aangedreven door de Photonic Engine, inclusief portretten in de nachtmodus, mogelijk gemaakt door de LiDAR-scanner.
  • Nieuwe Smart HDR legt onderwerpen en de achtergrond vast met meer levensechte renderings van huidtinten, terwijl foto's helderdere highlights, rijkere middentinten en diepere schaduwen hebben als je ze bekijkt in de Foto's-app. Deze geavanceerde HDR rendering is ook beschikbaar voor apps van derden, zodat foto's er nog beter uitzien als ze online worden gedeeld.
  • De videokwaliteit krijgt een upgrade dankzij de A17 Pro, met verbeteringen in video bij weinig licht en de actiemodus.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone15ProPresentationSlide.jpg
Apple onthult iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max


Design en Display

De iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max zijn verkrijgbaar met displays met dezelfde beelddiagonaal als de voorgangers: 6,1-inch of 6,7-inch. Het chassis is van aluminium, terwijl de randen dit keer van titanium gemaakt zijn, een sterk en licht materiaal.

Deze hoogwaardige legering - dezelfde die ook in ruimtevaartuigen wordt gebruikt - heeft een van de beste verhoudingen tussen sterkte en gewicht van alle metalen, waardoor dit Apple's lichtste Pro-productlijn ooit is. Beide modellen hebben een nieuwe, verfijnde borstelstructuur, afgeronde hoeken en de dunste randen op iPhone.

De Pro-lijn is gemaakt om lang mee te gaan en combineert de sterkte van titanium met het sterkste glas aan de achterkant van een smartphone en het toonaangevende Ceramic Shield aan de voorkant. Via een eerste thermomechanisch proces omsluiten de titanium banden een nieuwe substructuur van 100 procent gerecycled aluminium, waardoor deze twee metalen erg sterk met elkaar verbonden zijn via diffusie in vaste fase.

Het aluminium frame helpt bij de warmteafvoer en maakt het mogelijk om het achterglas eenvoudig te vervangen, de Pro-modellen volgen dus het goede voorbeeld van de iPhone 14 modellen.

Draadloze prestaties en connectiviteit

De iPhone 15 Pro-serie biedt nieuwe manieren om op te laden, vrienden te vinden op drukke plekken en verbonden te blijven als je op reis bent. Beide modellen maken gebruik van de USB-C-connector, een universeel geaccepteerde standaard voor opladen en gegevensoverdracht, waardoor je je iPhone, Mac, iPad en de vernieuwde AirPods Pro (2e generatie) met dezelfde kabel kunt opladen. Gebruikers kunnen AirPods of Apple Watch ook rechtstreeks vanaf hun iPhone opladen met de USB-C-connector.

iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max ondersteunen USB 3 voor overdragen van gegevens (tot 10 gigabit per seconde, dat is tot 20x sneller dan voorheen).

iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max ondersteunen nu Wi-Fi 6E voor betere draadloze prestaties, waaronder tot 2x hogere snelheden, en zijn de eerste smartphones met Thread-functionaliteit, waardoor er nieuwe mogelijkheden ontstaan voor de integratie van thuisapps.

iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max zijn uitgerust met supersnel 5G en bevatten onder andere:

  • Ondersteuning voor MagSafe en toekomstig draadloos opladen via Qi2.
  • Verbeterde geluidskwaliteit bij telefoongesprekken, ook via FaceTime of apps van derden. De geluidskwaliteit wordt nog beter als gebruikers Voice Isolation selecteren, zodat gesprekken luid en duidelijk doorkomen, zelfs als het ergens rumoerig is.
  • eSIM met ondersteuning van meer dan 295 providers. Als gebruikers de wereld rondreizen, kunnen ze verbonden blijven via betaalbare internationale roamingplannen van hun huidige provider of prepaid eSIM-plannen kopen in meer dan 50 landen en regio's, waaronder Australië, Italië, Thailand en meer.

iPhone en oplossingen van derden, zoals Capture One, helpen fotografen ook bij het creëren van een professionele studio, doordat ze 48MP ProRAW-beelden kunnen maken en direct kunnen overzetten van iPhone naar Mac. ProRes-video kan direct worden opgenomen op externe opslag, waardoor hogere opnamemogelijkheden tot 4K bij 60 fps mogelijk zijn en meer flexibiliteit op de set wanneer je iPhone als hoofdcamera gebruikt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone15ProProRAWPhotoShoot.jpg
Apple onthult iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max


iPhone 15 Pro introduceert ook een nieuwe optie voor Log-codering en is de eerste smartphone ter wereld die ACES ondersteunt, het Academy Color Encoding System, een wereldwijde standaard voor kleurenworkflows.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone15ProProResVideoShoot.jpg
Apple onthult iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max


Beide modellen zijn voorzien van de Ultra Wideband-chip van de tweede generatie, waardoor twee iPhone-apparaten met deze chip een verbinding kunnen maken met een bereik dat drie keer zo groot is als voorheen. Dit biedt een nieuwe manier om Precisie Zoeken te gebruiken voor Zoek mijn vrienden, zodat je met een iPhone 15 je locatie kan delen en elkaar kan vinden, zelfs in een menigte. Precision Finding is gebouwd met dezelfde privacybescherming we gewend zijn van Find My.

Nieuwe actieknop

De volledig nieuwe actieknop vervangt de schakelaar met één functie die werd gebruikt om te schakelen tussen bellen en stil, en biedt extra opties zodat gebruikers kunnen kiezen tussen snelle toegang tot de camera of zaklamp, het activeren van gesproken memo's, focusmodi, vertalen en toegankelijkheidsfuncties zoals vergrootglas, of het gebruik van snelkoppelingen voor meer opties.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone15ProActionButton.jpg
Apple onthult iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max


Als je deze knop indrukt en vasthoudt dan voel je de verfijnde haptische feedback en zie je de visuele aanwijzingen in het Dynamic Island, die samen zorgen dat je zeker weet dat de nieuwe knop de gewenste actie start.

Nog verder uitgebreide veiligheidsmogelijkheden

De iPhone 15-serie biedt essentiële veiligheidsvoorzieningen om hulp te bieden wanneer dat het belangrijkst is, zoals Crash Detection7 en Emergency SOS via de satelliet. Emergency SOS via de satelliet is momenteel beschikbaar in 14 landen en regio's op drie continenten en heeft al een grote impact op het leven van gebruikers.

iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max bouwen voort op deze innovatieve satellietinfrastructuur en introduceren Roadside Assistance via de satelliet. Als een gebruiker autopech heeft en geen mobiel of Wi-Fi-bereik heeft, kan hij vanaf nu in de VS verbinding maken met AAA, de grootste wegenwacht-dienst van het land.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone15SatelliteServices.jpg
Apple onthult iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max


Een intuïtieve interface, inclusief een korte vragenlijst om belangrijke details vast te leggen, zal de informatie via satelliet doorsturen zodat AAA rechtstreeks met de gebruiker in contact kan treden en hulp naar de exacte locatie kan sturen. De toegang tot Roadside Assistance via satelliet zal twee jaar lang gratis zijn. De service wordt gedekt door het AAA-lidmaatschap, maar is ook apart verkrijgbaar voor niet-leden. Het is nog niet bekend wanneer deze optie in andere landen beschikbaar zal komen.

Het milieu

Bij het ontwerp van iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max is veel rekening gehouden met het milieu. Apple blijft werken aan zijn 2030-doel om elk product CO2-neutraal te maken - van het ontwerp tot de productie en het gebruik door de klant. Daarom geeft het bedrijf prioriteit aan schone elektriciteit in de hele toeleveringsketen en worden producten gemaakt van gerecyclede en andere koolstofarme materialen.

Voor iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max is nu meer gerecycled materiaal gebruikt, met een 100 procent gerecyclede aluminium onderconstructie en 100 procent gerecycled kobalt in de batterij - beide primeurs voor Apple. iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max bevatten ook 100 procent gerecyclede zeldzame aardmetalen in alle magneten en 100 procent gerecycled goud in de USB-C-connector en in de vergulde en tinsoldeerlaag in meerdere printplaten. Beide modellen voldoen aan de hoge normen van Apple voor energiezuinigheid en zijn vrij van kwik, pvc en beryllium. Meer dan 99 procent van de verpakking is gemaakt van vezels, waarmee Apple dichter bij zijn doel komt om plastic in 2025 volledig uit zijn verpakkingen te verwijderen.

Om de impact op de planeet verder te verkleinen, zal Apple voor nieuwe Apple producten, waaronder iPhone-accessoires, geen leer meer gebruiken. Apple introduceert een nieuwe FineWoven Case met MagSafe en FineWoven Wallet met MagSafe, gemaakt van een duurzame en elegante microtwill met een zachte, suedelachtige uitstraling. Het materiaal is gemaakt van 68 procent gerecycled materiaal en heeft een aanzienlijk lagere CO2-uitstoot dan leer.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe iPhone 15 Pro modellen zijn vanaf aanstaande vrijdag de 15e om 14.00 uur te bestellen en vanaf vrijdag 22 september verkrijgbaar. De vanaf-prijs bij Apple is € 1.229,00. Wil je eerst nog meer zien van deze nieuwe iPhones, dat kan op deze pagina. #iPhone
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Apple onthult iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max
12 september 2023 - 21:12    reactie #1
geplaatst door: whaha
Ik ben van de interfaces.

Dus ik ben het meest gecharmeerd van dubbel tappen en de actieknop.
Alleen moet er veel gebeuren voordat ik een iPhone Pro ga halen.
Een Apple Watch zie ik mezelf eerder doen, alleen ik sport niet.

Heeft hier iemand een Apple Watch die ook niet sport?
Waar gebruik je het dan voor?
Laat maar, ik maak wel apart draadje.
Keuzes maken de Mens
Apple onthult iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max
12 september 2023 - 23:32    reactie #2
geplaatst door: Macteach
“ computationele fotografie ”
Fantastisch dat Google Translate 😂
Apple onthult iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max
13 september 2023 - 07:36    reactie #3
geplaatst door: WimvanD
Tja, als enorme Apple fan ben ik toch ontgoocheld.
De gewone jaarlijkse vernieuwing van Iphone en Watch. Niets nieuws, niets innoverends.
Lijkt wel stilstand bij Apple.
Om dan nog te zwijgen over de iMac die maar geen vernieuwing krijgt.
Hebben dringend opvolging voor Tim Cook nodig.
Apple onthult iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max
13 september 2023 - 08:43    reactie #4
geplaatst door: doctor_apple
“ computationele fotografie ”
Fantastisch dat Google Translate 😂

Eens 🤣 ... Maar dan, rekenkundige fotografie klinkt natuurlijk minder, evenals "computationeel". Feitelijk betekend "Computational", "relating to the process of mathematical calculation."

Dus ergens vermoed ik dat "rekenkundige fotografie de lading denkt, maar het klinkt niet   :dozingoff: ...

Overigens, de tekst daargelaten. Een paar positieve dingen inzake de iPhone 15, maar ook het gevoel van "mweh".

De Camera (ook prisma techniek) kennen we van andere Android phones. Top kwaliteit, maar niet nieuw. Een functieknop aan de zijkant ... Android ... USB-C (eindelijk) ... Maar ... Enkel de iPhone Pro heeft USB 3.x transfer snelheden. De "gewone iPhone 15" mag het doen met USB 2.0 snelheden over USB-C aansluiting.

Veel mensen vonden de presentatie een van de slechtse sinds tijden. In verschillende financiele fora waar Apple bellegers te vinden zijn wordt lauw gereageerd op de presentatie of vraagt men zich af of Apple voortaan niet beter gewoon een persbericht uit kan sturen, zoals de rest van de markt dat doet, daar de events weinig dynamiek zitten, een slechte aflevering uit een wannabee Disneyserie werd het ook gekenschets.

Heb de hele presentatie gezien en ik snapte het format ten tijde van Covid-19 pandemie lockdown. Maar nu? Geen echte vernieuwing. Het is natuurlijk een product dat aan het einde van zijn ontwikkelcyclus gekomen is (de telefoon/iphone), het is uitontwikkeld. Dat is duidelijk.

En dat baart mij als belegger zorgen. Eigenlijk drijft het hele Apple eco-systeem rondom de iPhone ... Als dat wegvalt, klapt de hele kermis als Blackberry, Sun Microsystems in elkaar en in het beste geval krijgt Apple dezelfde of hardere klappen dan IBM of Microsoft enige jaren terug ...

... de iPhone 15 is een mooie telefoon en een verdere vervolmaking, maar spannend is hij niet. Daarnaast heeft Samsung (dit jaar) iets opvallends gedaan, en volgens mij heeft het ze geen windeieren gelegd: de kleine telefoon (S23) heeft dezelfde chip als de middenmotor (S23+) en evenals de topper (S23 Ultra). Performantie is nagenoeg gelijk! De camera systemen verschillen, dat weer wel. Maar er is ook geen beperking in USB-C connectiviteit, transfersnelheid of andere "opgedrongen beperkingen". Hoe anders is dat bij Apple. Verder is het schandalig dat Apple nog steeds een

128 GB instapmodel ‼️ levert...

Die gekke Koreanen boden dit jaar een minimum van 256GB opslag en enkel de kleinste instapper (S23) kent een 128GB opslag-variant. Bij Apple kent enkel de Pro Max 256GB als instapper.

Daarnaast hebben we "slechts" 5x OPTISCHE ZOOM. En, ik vind de AI foto-bewerking prachtige resultaten leveren. Het is prachtig dat je "on the fly" een AI foto en film-bewerkingsstation hebt. Maar ... Hoe "echt" is fotografie met een iPhone nog?

Wat ik mis is authenticiteit. Ik ben geen kenner, zeker niet qua fotografie. Maar soms zie ik een foto die mij bijzonder aanspreekt, is deze niet perfect, maar wel sprekend. Al opgedofte foto's, superstrak, superglad, alsof we in een soort van collectieve manie zijn beland dat alles maar puistvrij, superstrak, superglad, perfect gebalanceerd moet uitzien; wat valt daar nu op te zeggen ...

Prachtige foto's, natuurlijk, maar ook al zijn de aanpassingen subtiel. Ergens is het gewoon fake ...

... en die kritiek gaat natuurlijk niet alleen naar Apple, Google en consorte doen hetzelfde met hun Pixel phones en AI fotografie. Maar dat terzijde.

Ik vermoed alleen wel dat de iPhone 15 symbolisch staat voor het komend (school)jaar ... Het wordt allemaal minder ... en nog iets minder ... en nog iets minder ...

Persoonlijk denk ik dat Apple niet meer een groei-aandeel is. Stabiel zal het zeker zijn, maar ik vermoed dat de rek er wel een beetje uit is qua groei. Ze zijn groot geworden, volwassen ook. Het volgende (logische) scenario is dat men oud(er) begint te worden, ook als onderneming. Oftewel, het hippe is er vanaf ... En dat was toch ook wel te zien met de presentatie van gisteren.

... Tijd zal het ons leren.
Apple onthult iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max
13 september 2023 - 09:31    reactie #5
geplaatst door: iSan
Tja, als enorme Apple fan ben ik toch ontgoocheld. De gewone jaarlijkse vernieuwing van Iphone en Watch. Niets nieuws, niets innoverends. Lijkt wel stilstand bij Apple. Om dan nog te zwijgen over de iMac die maar geen vernieuwing krijgt. Hebben dringend opvolging voor Tim Cook nodig.
Onzin. Vertel, heb JIJ innoverende ideeën? Het zijn ook mensen die daar werken. Je vergeet hun AR/VR bril en Watch Ultra die ze vorig jaar lieten zien. Het is onmogelijk om jaarlijks met baanbrekende vernieuwingen te komen waarbij het publiek steil achterover slaat.

Ik ben wel tevreden over vooruitgang die ze maken. Meer vooruitgang dan van iPhone 13 naar 14 (zonder pro).
Bewerkt: 13 september 2023 - 09:45 door iSan
Apple onthult iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max
13 september 2023 - 10:12    reactie #6
geplaatst door: Robert
“ computationele fotografie ”
Fantastisch dat Google Translate 😂
Kwam toch echt uit mijn eigen ben, simpelweg omdat ik geen betere optie kon bedenken (zei de andere reacties hierboven).

Daarbij gebruik ik Google Translate allang niet meer, DeepL is veel beter...  ;)
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Apple onthult iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max
13 september 2023 - 15:50    reactie #7
geplaatst door: DirtyMay
@ doctor_apple :

En dat baart mij als belegger zorgen. Eigenlijk drijft het hele Apple eco-systeem rondom de iPhone ... Als dat wegvalt, klapt de hele kermis als Blackberry, Sun Microsystems in elkaar en in het beste geval krijgt Apple dezelfde of hardere klappen dan IBM of Microsoft enige jaren terug ...

De belegger in jou mag zich zorgen maken, maar best niet te veel.

Want het belang van de iPhone in de cijfers mindert gestaag, ten voordele van recurrente winsten die Apple haalt uit het groeiend belang van abonnementen. Apple Music en Apple TV+ zijn daarvan de bekendste, en wellicht ook de belangrijkste.

Goed gezien van Apple.

Want mettertijd zou de iPhone eens eerder het bijproduct kunnen zijn van de abonnementen, dan omgekeerd !

Bovendien is de iPhone zelf ook een recurrente inkomst. Omdat iPhone-gebruikers zodanig tevreden zijn van hun telefoon, of zoals sommigen enigszins terecht claimen, hun camera, dat ze daarna weer kiezen voor een iPhone. De iPhone-markt is ondertussen al in belangrijke mate een vervangmarkt.

Dus, dokter, eerder bijkopen dan verkopen.
Tenminste als je een langetermijnvisie huldigt.   Apple onthult iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max
13 september 2023 - 18:30    reactie #8
geplaatst door: whaha
Als gamer stoort mij dat ze zo focussen op mobiel spelen.
Het doet me echt denken aan deze video:Al die aandacht voor 'mobile gaming' doet mij vooral denken dat ze amper willen investeren in 'desktop gaming'.
Ik weet het, de mobiele markt levert veel meer op en ze zijn daar heer en meester, maar ik wil gewoon kunnen gamen op mijn computer zonder daar iets speciaals voor te hoeven doen onder macOS!
Keuzes maken de Mens
Apple onthult iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max
14 september 2023 - 05:24    reactie #9
geplaatst door: Welldone


Ik ben wel tevreden over vooruitgang die ze maken. Meer vooruitgang dan van iPhone 13 naar 14 (zonder pro).
De USB-2 snelheid die de iPhone 15 via de USB C heeft, is echt ondermaats.
Apple staat voor een premium merk. Met bijbehorende prijzen.
Dat is wat dit betreft hiermee gedevalueerd tot een B-merk.
Een dikke vette min voor deze feature!
Apple onthult iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max
14 september 2023 - 09:56    reactie #10
geplaatst door: whaha
Extra functionaliteit kunnen toevoegen aan je Pro model door het gewone model een standaard optie niet te geven is inderdaad best schraal.

Apple doet het wel vaker overigens. Je hebt ook een iMac met 2 USB-poorten. Dat is ook heel bijzonder.
Keuzes maken de Mens
Apple onthult iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max
16 september 2023 - 17:26    reactie #11
geplaatst door: puk1980
https://tweakers.net/nieuws/213662/eerste-benchmarkresultaten-bevestigen-snelheidswinst-apple-a17-pro.html

Citaat
Eerste benchmarkresultaten bevestigen snelheidswinst Apple A17 Pro

Er zijn details van de Apple A17 Pro verschenen in Geekbench. De mobiele soc haalt een singlecorescore die ongeveer 13 procent hoger ligt dan de A16 Bionic. De multicoreresultaten zouden ongeveer 12 procent hoger liggen. De A17 Pro wordt met 8GB werkgeheugen geleverd.

De A17 Pro haalt in Geekbench een singlecoreresultaat van 2918 punten. Dat is ongeveer 13 procent meer dan de A16 Bionic die Apple vorig jaar heeft geïntroduceerd. Die chip haalde toen een singlescoreresultaat van 2521 punten. De A17 Pro haalt ook een multicoreresultaat van 7258 punten. Bij de A16 Bionic was dat 6392 punten. Dat is ongeveer 12 procent lager.

De A17 Pro mobiele soc bevat zes rekenkernen, waarvan twee snellere varianten en vier efficiëntere types. De twee snelle rekenkernen draaien op ongeveer 3,78GHz. Dankzij Geekbench weten we nu ook dat de nieuwe mobiele soc over 8GB aan werkgeheugen beschikt. Bij de A16 Bionic was dat nog 6GB.
Apple onthult iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max
16 september 2023 - 18:17    reactie #12
geplaatst door: Night
Joepie. En hoeveel ga je daar van merken in de praktijk?
Ik heb al diverse berichten gelezen dat de snelheidswinst door die snellere processor 'in real life' erg tegenvalt. Het is niet zo dat je ineens een tiende keer zo snel kan WhatsAppen of zo 😉
Apple onthult iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max
16 september 2023 - 19:22    reactie #13
geplaatst door: whaha
Nee, dan kun je beter Typewise installeren.

Het zou zo fijn zijn als ik op een Touch Screen blind kon typen, maar helaas.
Er zijn wel mensen die het kunnen. Die kunnen heel snel typen met Typewise.
Keuzes maken de Mens
Apple onthult iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max
16 september 2023 - 19:53    reactie #14
geplaatst door: puk1980
Joepie. En hoeveel ga je daar van merken in de praktijk?
Nog even niks. Ik hou het nog een jaartje bij mijn 11 Pro. :wink:
Apple onthult iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max
16 september 2023 - 20:05    reactie #15
geplaatst door: GeorgeM
Joepie. En hoeveel ga je daar van merken in de praktijk?
Veel, als je een gamer bent. Want Ray Tracing op een telefoon is een behoorlijke doorbraak (en betekent waarschijnlijk ook goed nieuws voor de GPU prestaties van de M3 in de Mac).

Apple verdient (via de App Store) meer aan gaming dan de makers van de drie belangrijkste consoles samen, dus de prestaties van de A17 Pro betekenen echt wel wat.

https://www.pcgamer.com/new-iphone-15-pro-goes-full-nvidia-with-ray-tracing-and-upscaling/
Apple onthult iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max
16 september 2023 - 20:06    reactie #16
geplaatst door: whaha
Joepie. En hoeveel ga je daar van merken in de praktijk?
Ik heb al diverse berichten gelezen dat de snelheidswinst door die snellere processor 'in real life' erg tegenvalt. Het is niet zo dat je ineens een tiende keer zo snel kan WhatsAppen of zo 😉

We zouden het eens aan een mobiele gamer moeten vragen.
Nee, niet iemand die Pokémon GO speelt.
Keuzes maken de Mens
Apple onthult iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max
16 september 2023 - 20:21    reactie #17
geplaatst door: Night
Ja okee, daar zal wel een flinke winst te halen zijn, inderdaad. Ik gebruik mijn iPhone eigenlijk alleen voor communicatiedoeleinden, vandaar mijn doldrieste uitspraak.
Apple onthult iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max
16 september 2023 - 20:56    reactie #18
geplaatst door: whaha
Veel, als je een gamer bent. Want Ray Tracing op een telefoon is een behoorlijke doorbraak (en betekent waarschijnlijk ook goed nieuws voor de GPU prestaties van de M3 in de Mac).

Apple verdient (via de App Store) meer aan gaming dan de makers van de drie belangrijkste consoles samen, dus de prestaties van de A17 Pro betekenen echt wel wat.

https://www.pcgamer.com/new-iphone-15-pro-goes-full-nvidia-with-ray-tracing-and-upscaling/

Ik had al een goede dag, maar als dit waar is, mijn jongens, daar word ik blij van!

(Overigens hebben we onze reacties zo'n beetje tegelijkertijd geplaatst.)
Keuzes maken de Mens
Apple onthult iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max
18 september 2023 - 10:23    reactie #19
geplaatst door: GeorgeM
(Overigens hebben we onze reacties zo'n beetje tegelijkertijd geplaatst.)
Great minds think alike!  :)
Apple onthult iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max
19 september 2023 - 21:18    reactie #20
geplaatst door: whaha
Ik ben benieuwd naar het oktober evenement waar geruchten over gaan.
Alleen vermoed ik dat Night daar nog meer op hoopt.
Keuzes maken de Mens