https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch4-icoon.jpg
Verwijderen veel ingebouwde apps mogelijk in watchOS 6
Het is iets waar Apple een tijdlang nogal wat kritiek over kreeg, in iOS en watchOS zijn de ingebouwde apps niet te verwijderen. Sinds iOS 12 is het mogelijk om daarin apps te verbergen, maar voor watchOS was daarvoor nog geen mogelijkheid.

Dat gaat veranderen in watchOS 6, en dan gaat het niet om verbergen maar om het daadwerkelijk verwijderen van apps. In het artikel van TechCrunch over deze ontdekking laten ze zien dat Apple helemaal niet geheimzinnig doet over deze nieuwe mogelijkheid, in tegendeel. Want deze apps staan inmiddels ook al in de App Store, mocht je ze later weer terug willen zetten.

https://techcrunch.com/wp-content/uploads/2019/06/Screen-Shot-2019-06-18-at-5.03.25-PM.png
Verwijderen veel ingebouwde apps mogelijk in watchOS 6


Net zoals apps van derden op dit moment gaat het verwijderen in watchOS hetzelfde als in iOS. Dus je vinger op een icoon laten rusten tot die gaat ‘wiebelen’, en daarna op het kruisje linksboven klikken. Heb je dat nog nooit eerder gedaan, in de video hieronder zie je hoe dat werkt.


Het verbergen van apps is ook mogelijk op iOS en macOS, meer daarover lees je in dit support-document van Apple zelf.Maandelijks trekt MacFreak meer dan 80.000 bezoekers, die hier gemiddeld bijna 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert