Apple rapporteert weer een record-kwartaal
28 januari 2022 - 10:51   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Numbers2013-icoon.jpg
Apple rapporteert weer een record-kwartaal
Hoe vaker je een nieuw record vestigt, hoe moeilijker het wordt om dat eigen record weer te verbreken. Toch lukt het Apple al jaren achter elkaar om dat steeds weer te doen, zoals bij de presentatie van de resultaten over het eerste kwartaal van 2022 van Apple’s gebroken boekjaar weer bleek.

Daarbij viel op dat eigenlijk alles in de lift zit, behalve de iPad, dat was de enige divisie die een daling liet zien. Het lijkt waarschijnlijk dat dit komt doordat Apple onderdelen van de iPad gebruikt heeft om aan de vraag voor de iPhone 13 modellen te kunnen voldoen. iPads staan in de MacFreak Shop ook bijna allemaal met de vermelding “Op bestelling geleverd”, ze zijn op dit moment nauwelijks te krijgen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleQ1-2022RevenueAndNetProfit.jpg
Apple rapporteert weer een record-kwartaal

klik op de afbeeldingen voor een grotere versie

Hieronder een overzichtje van de omzet per divisie in het afgelopen kwartaal, met erachter steeds het cijfer van hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

  • iPad: 7,2 miljard (was 8,4 miljard)
  • Mac: 10,8 miljard (was 8,6 miljard)
  • iPhone: 71,6 miljard (was 65,5 miljard)
  • Services: 19,5 miljard (was 15,7 miljard)
  • Wearables, Home en Accessories: 14,7 miljard (was 12,9 miljard)

Het totaal van dit alles was een omzet van 123,9 miljard dollar, waarmee Apple dus weer een nieuw record vestigd. De winst over deze omzet bedroeg 34,6 miljard.

In de categorie Wearables, Home en Accessories zijn onder andere de Apple Watch, Apple TV, HomePod mini, iPod touch, AirPods en Beats koptelefoons en oortjes. Bij de Services vinden we onder andere de App Store, Apple Music, Apple Arcade, Apple TV+, Apple Fitness+ en iCloud+.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Kwartaalcijfers1ekwartaal2022.jpg
Apple rapporteert weer een record-kwartaal


Tim Cook zei hier onder andere het volgende over dit resultaat:

Citaat
This quarter's record results were made possible by our most innovative lineup of products and services ever.

We are gratified to see the response from customers around the world at a time when staying connected has never been more important. We are doing all we can to help build a better world — making progress toward our goal of becoming carbon neutral across our supply chain and products by 2030, and pushing forward with our work in education and racial equity and justice.


 #Kwartaalcijfers
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.