Apple krijgt onderscheiding voor werk voor blinden
geplaatst: 22 juni 2015 - 08:23
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Accessibility.jpg
Apple krijgt onderscheiding voor werk voor blinden
De afgelopen jaren is Apple hard aan de weg aan het timmeren met de functies voor gehandicapten, en het bedrijf heeft daar ook al vaak veel complimenten voor mogen ontvangen, vooral van de kant van organisaties voor blinde mensen.

Ook dit keer is het de The American Foundation for the Blind (AFB) die heeft aangekondigd dat Apple één van de vier partijen is die dit jaar de prestigieuze Helen Keller Achievement Award krijgt.

Hieronder kan je lezen dat Apple deze onderscheiding krijgt voor het werk aan VoiceOver:
Citaat


AFB is recognizing Apple for VoiceOver, a gesture-based screen reader that allows users to hear a description of everything happening on the display, and other features that make iPhone, iPad and other iOS devices accessible to people with vision loss.

Apple received an AFB Access Award in 2009 for its trailblazing engineering of accessible products and continues its extraordinary efforts to make their products accessible for everyone.


Opvallend eigenlijk dat het hier alleen maar gaat over VoiceOver op de iPhone, iPod touch en iPad. De Mac wordt niet genoemd, alleen maar in de omschrijving van Apple zelf. En die heeft toch echt ook VoiceOver ingebouwd, en is ook populair in de VS.

Maar niet zo ongelofelijk populair als de iDevices.
geplaatst door: Robert