Apple werkt aan elimineren Home-knop
geplaatst: 23 juni 2015 - 11:20
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
Apple werkt aan elimineren Home-knop
De Home-knop is misschien wel het meest onderscheidende van de iPhone, iPod touch en iPad, die zit er al sinds het begin op. En hoewel de functies die ermee bediend worden wel zijn veranderd, er is bijvoorbeeld Touch ID bij gekomen, doet die knop in essentie nog altijd hetzelfde: je terugbrengen naar het Home-scherm.

Volgens DigiTimes zou Apple nu bezig zijn met het ontwikkelen van touch and display driver integration (TDDI), een oplossing waarbij uiteindelijk één chip alles voor de iPhone zou regelen. Op zich niet verbazend, met de Apple Watch laat Apple al zien waar het bedrijf toe in staat is, en dat Apple steeds meer zelf wil doen is ook een ontwikkeling die we in de afgelopen jaren steeds verder zien gaan.

Opvallend is wat DigiTimes schrijft over het integreren van de vingerafdruk sensor:
Citaat


The TDDI single-chip solutions will also come with integrated fingerprint sensors, said the sources. The integrated design would fit into future iPhone designs - models with ultra-thin and ultra-narrow displays, and with a whole plane design eliminating the Home button.


Apple zou dus zo'n dunne iPhones willen maken, dat de Home-knop op een gegeven moment helemaal zou moeten verdwijnen.AppleInsider heeft dit bij een betrouwbare bron nagetrokken, en die heeft bevestigd dat Apple hier inderdaad mee bezig is. Maar ook dat het nog wel even zal duren voordat het zover is, waarschijnlijk niet voor 2017.

Waarschijnlijk zal de vingerafdruk-scanner dan in het scherm worden ingebouwd, hoe Apple de afwezigheid van de Home-knop verder zal oplossen is nog niet duidelijk. Want bijvoorbeeld bij een vastgelopen iDevice blijkt juist die knop vaak de uitkomst.met dank aan forumlid 'MacFrankie', die dit nieuws eerder op ons forum meldde

geplaatst door: Robert