geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro16inch2019-2-icoon.jpg
1 TB JetDrive Lite: meer opslag voor 14-inch en 16-inch MacBook Pro
De JetDrive Lite is een serie uitbreidingskaarten die je in de geheugenkaart-sleuf kan laten zitten, zodat ze altijd direct klaar zijn voor gebruik. Ze zijn dan ook al een tijd populair onder MacBook gebruikers, ook omdat ze zo gemaakt zijn dat ze niet aan de zijkant uitsteken.

Transcend heeft nu een 1 TB versie van deze JetDrive Lite aangekondigd, zodat je voor minder geld de interne opslag toch lekker kan uitbreiden. Het enige wat je hoeft te doen is de JetDrive Lite in de sleuf voor SDXC-kaart van je 14-inch MacBook Pro of 16-inch MacBook Pro te stoppen en je kan er meteen bestanden op kwijt, maar je kan de JetDrive Lite natuurlijk bijvoorbeeld ook gebruiken voor een Time Machine backup.


Volgens Transcend zijn deze JetDrive Lite 330 cards gemaakt met NAND flash van hoge kwaliteit, de leessnelheid komt op 95 MB per seconde uit, voor het schrijven is dat 75 MB per seconde. De kaarten komen met 5 jaar garantie en omdat ze gemaakt zijn met COB (chip-on-board) technologie zijn ze bestand tegen water, stof en schokken. Dat laatste natuurlijk komt natuurlijk alleen van pas als ze niet in je MacBook Pro zitten.MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: ardie
Ik heb misschien pech maar de eerste ging nog best lang mee maar de tweede was echt na een jaar kaduk. Het gaat dan om een 256 Gb versie.
geplaatst door: boiing
... zodat je voor minder geld de interne opslag toch lekker kan uitbreiden.
Bedenk wel dat zo'n JetDrive supertraag is vergeleken met de interne opslag, denk aan een factor 50x trager. De lees/schrijfsnelheid van de interne SSD ligt namelijk rond de 5000 MB/s (bron).

Prima uiteraard om bestanden op kwijt te kunnen of een TM backup te maken. Geen serieus alternatief voor bestanden waarmee live gewerkt moet worden zoals bij videomontage of fotobewerking.
geplaatst door: Mac Hammer Fan
Kan die ook gebruikt worden bij een Mac Studio?
 Apple gebruiker sedert 1992  Mac Studio Max 32GPU, Macbook Pro 15" 2015, iPad 2018 & iPhone SE
geplaatst door: puk1980
Kan die ook gebruikt worden bij een Mac Studio?
Waarom zou je dat wilen? Daar kun je gewoon een externe SSD op aansluiten, veel sneller en goedkoper.

Die JetDrives zijn bedoeld voor notebooks (onderweg).
https://www.transcend-info.com/Products/No-640
Certified Terminal Guru.
geplaatst door: boiing
+1, dat inderdaad. Bovendien zijn de kaartjes heel specifiek voor het model MacBook op maat gemaakt, omdat de lengte van de SD sleuf per model verschilt (zie plaatje). Grote kans dat een Mac Studio weer een andere maat heeft, qua lengte én exacte maatvoering van het gat zelf.

Screenshot_20220424 _19.21.36@2x.jpg 1 TB JetDrive Lite: meer opslag voor 14-inch en 16-inch MacBook Pro
geplaatst door: Mac Hammer Fan
Bedankt voor jullie advies.
 Apple gebruiker sedert 1992  Mac Studio Max 32GPU, Macbook Pro 15" 2015, iPad 2018 & iPhone SE
geplaatst door: Blacksheep013
Ik gebruik deze al jaren in mijn Macbookpro 2014 , de Nifty minidrive - https://www.jebiga.com/nifty-minidrive . Past denk niet in de nieuwe MacBook Pro.