geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone13-icoon.jpg
Mark Gurman vat de geruchten rond de iPhone 14 samen
Als je wacht op een compleet nieuwe iPhone, dan heb je nog ongeveer een klein half jaar te gaan. De wachttijd wordt mogelijk wat draaglijker als je weet wat je kan verwachten, Mark Gurman van Bloomberg geeft in onderstaande video een keurige samenvatting van de geruchten tot nu toe.

Om te beginnen zal de iPhone mini, de enige met een beelddiagonaal van 5,4‑inch, helemaal verdwijnen. Niet erg verrassend, de grotere modellen verkopen zoveel beter dat het eerder opvallend was dat er na de iPhone 12 mini nog een iPhone 13 mini kwam. Wat verder opvalt is dat zowel de iPhone 14 als de iPhone 14 Pro in twee formaten te koop zullen zijn, in beide gevallen zowel een 6,1‑inch als een 6,7-inch versie.


Ook deze iPhones zullen nog steeds dezelfde platte kanten krijgen die we al kennen van de iPhone 12 en 13 serie. Maar de Pro-versies zullen geen uitsparing (notch) meer hebben, maar twee gaatjes, één rond en één wat breder. Dat tweede, wat grotere, gaatje is nodig voor alle sensoren die bij Face ID gebruikt worden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone14PillHolePunch.jpg
Mark Gurman vat de geruchten rond de iPhone 14 samen


Camera’s

Verder zullen de camera’s op de Pro-modellen nog wat prominenter aanwezig zijn, waardoor er een nog veel hogere resolutie gehaald kan worden (48 MP voor de groothoek). De resolutie van de camera van de ‘normale’ iPhone 14 blijft ongewijzigd op 12 MP. Dat model zal ook de huidige Apple A15 Bionic behouden, terwijl de Pro-modellen een snellere Apple A12 Bionic chip zullen krijgen.

Noodsituaties

Als laatste zullen de nieuwe iPhones de mogelijkheid krijgen om in noodsituaties berichten en locatie te versturen via satellieten. Het is dus wachten op verhalen waarin hiermee levens worden gered, net zoals alle gevallen waarbij een Apple Watch het verschil tussen leven en dood betekende. #iPhone #Gerucht
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
Mark Gurman vat de geruchten rond de iPhone 14 samen
25 april 2022 - 11:06    reactie #1
geplaatst door: orange
Kom op nu gezamenlijke telefoon-fabrikanten!!
Stop eens met die sensors in het scherm.

2,5mm op de lengte van je telefoon erbij, en je ziet er niets meer van.

Schermafbeelding 2022-04-25 om 11.04.14.jpg Mark Gurman vat de geruchten rond de iPhone 14 samen
Mark Gurman vat de geruchten rond de iPhone 14 samen
25 april 2022 - 14:29    reactie #2
geplaatst door: imex
Op je Mac heb je natuurlijk ook een menubalk. Het kan ook een kwestie van accepteren zijn dat een deel van je scherm gereserveerd is voor ondersteunende zaken. Ikzelf ben goed gewend dat het bovenste deel een snelle blik geeft op de tijd, bereik en batterijlading en dat de camera en Face  ID scanner daar zitten. De rest van mijn iPhone geeft me genoeg blikveld op de informatie die ik zoek. Aan scrollen en swipen ontkom ik toch niet.
'They want to make the best computer'
Mark Gurman vat de geruchten rond de iPhone 14 samen
25 april 2022 - 16:49    reactie #3
geplaatst door: orange
Op je Mac zit de webcam toch ook niet IN het scherm?*

En als ik een video kijk op mijn Mac zit daar ook geen menubalk bovenin mijn video's.

Je hoeft iets niet accepteren omdat het nu eenmaal zo is.
Genoeg andere mooie opties hiervoor.

* Oh, wacht...  :happy:

Schermafbeelding 2022-04-25 om 16.48.11.jpg Mark Gurman vat de geruchten rond de iPhone 14 samen


Maar serieus, deze trend is echt vreselijk.
Mark Gurman vat de geruchten rond de iPhone 14 samen
25 april 2022 - 17:04    reactie #4
geplaatst door: doctor_apple
Een verschrikkelijke trend, maar Apple is hier toch echt de aanstichter, boosdoener en duivel hierin ...

... ze hebben het tot hun beeldmerk verheven ... iPhones en Macs met een notch ...

Na al die jaren niet aan kunnen wennen op een iPhone. Daarmee vind ik Samsung knopje voor een kamera toch wat eleganter.Maar als ik terugdenk aan een van mijn vorige toestellen, de Note 9 van Samsung, die had een paar milimeter dikke bovenkant en onderkant ... En of dit nu een Android of iPhone betreft, zo'n rare inkeping in het scherm blijft mij altijd opvallen. Ronduit lelijk. Om nog te zwijgen van een notebook of PC.Maar goed, zoals met alles in het leven: over een tijdje zal Apple iets heel vernieuwends introduceren. Het verkopen als zijnde: "na jarenlang onderzoek, verfijning en testen is het ons gelukt om de telefoonwereld te bevrijden de notch." Niets is mooier dan een oplossing te verkopen voor een probleem welk jijzelf hebt geintroduceerd ...

Hoe dan ook. Ben benieuwd wat er allemaal waar is van de geruchten.