geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleVisionPro-1eGeneratie-icoon.jpg
Apple Vision Pro heeft prestigieuze Black Pencil ontwerpprijs gekregen
De Black Pencil van UK's Design and Art Direction (D&AD) awards is een prijs die ontwerpers erg graag binnenslepen, want deze staat wereldwijd in hoog aanzien. Apple's designer Alan Dye was dan ook persoonlijk aanwezig om deze recent in ontvangst te nemen voor het design van de Apple’s Vision Pro.

Dit is natuurlijk niet de eerste keer dat Apple hierbij in de prijzen viel, eerder bijvoorbeeld ook voor de eerste iPhone, de iMac en zelfs voor Apple’s website.


De Vision Pro kreeg de hoogste onderscheiding in de categorie Digital Design and Connected Experiences. Op deze pagina van de design-website Dezeen is te lezen wat Alan Dye zei nadat hij deze prijs in ontvangst had genomen:

Citaat
At Apple, design plays such a central role in defining not only how our products look, but most critically, how they work. Our goal has always been to create intuitive user experiences that blur the lines between hardware and software and reimagine how users interact with technology, visionOS is a powerful example of these principles in action.

Designed from the ground up, it features an entirely new interface, driven by your eyes, hands and voice, all designed to deliver spatial experiences that seamlessly blend digital content with the physical world. This new era of computing will redefine how we connect and create, and this award is a testament to the tight integration and care the design studio and engineering teams at Apple have invested into crafting a truly magical experience.
Hieronder onze vertaling:

Citaat
Bij Apple speelt design een centrale rol bij het bepalen van niet alleen hoe onze producten eruit zien, maar vooral ook hoe ze werken. Het is altijd ons doel geweest om intuïtieve gebruikerservaringen te creëren die de grenzen tussen hardware en software doen vervagen en de manier waarop gebruikers met technologie omgaan opnieuw vormgeven.

visionOS is een krachtig voorbeeld van deze principes in actie. Het is vanaf de basis ontworpen en heeft een volledig nieuwe interface die wordt aangestuurd door je ogen, handen en stem, allemaal ontworpen om ruimtelijke ervaringen te leveren die digitale content naadloos laten samensmelten met de fysieke wereld. Dit nieuwe computertijdperk zal onze manier van verbinden en creëren opnieuw definiëren, en deze prijs is een bewijs van de hechte integratie en de zorg die de ontwerpstudio en de technische teams van Apple hebben besteed aan het creëren van een magische ervaring.

De eerdere Apple producten die bij deze prijs werden onderscheiden zijn de iMac in 1999, de Cinema Display in 2000, de Pro Mouse in 2001, de iPod in 2002, de iPhone en iMac in 2008, Apple’s website in 2010 en de iPad in 2011.#VisionPro
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.