geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Weegschaal-Mooier.jpg
Apple voor de rechter omdat geluid Amber Alert voor oorschade zorgde
Als je wel eens een Amber Alert binnen hebt gekregen via AirPods dan weet je dat ze erg luid zijn, en zich niet aanpassen aan het ingestelde volume van dat moment. Met andere woorden, als je op laag volume van zachte muziek aan het genieten bent, dan schrik je je waarschijnlijk rot.

Je bent de enige niet die daar last van heeft, en er zijn antuurlkijk al draadjes over op Reddit, bijvoorbeeld deze of deze. In de Amerikaanse staat Californië is nu een rechtszaak gestart waarin geclaimd wordt dat het harde geluid van een Amber Alert de trommelvliezen van een jongetje van 12 jaar onherstelbaar beschadigd zou hebben.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AirPodsProExpanded301019.jpg
Apple voor de rechter omdat geluid Amber Alert voor oorschade zorgde


Daarbij zou het slakkenhuis in zijn oor ook beschadigd zijn. Daardoor hoort hij niet alleen slechter, maar heeft hij ook last van duizeligheid, hoogtevrees, tinnitus en misselijkheid. Omdat de gehoorschade aan met name zijn rechteroor onherstelbaar zou zijn moet hij daar nu permanent een gehoorapparaat in dragen.

Geluid van het Amber Alert

Gebruikers in de VS hebben in ieder geval een optie om het geluid van Amber Alerts uit te zetten, dat kan daar helemaal onderaan in Instellingen → Berichtgeving. Maar dat is afhankelijk van de zone waarin je je bevindt, bij ons ontbreekt jammer genoeg de optie om het uit te zetten.

Het is te hopen dat Apple het internationaal mogelijk maakt om de instellingen voor Amber Alerts aan te passen, waarbij een optie om het volume daarvan zelf te regelen waarschijnlijk helemaal geen slecht idee zou zijn.

Hieronder een stukje uit de aanklacht, waarbij de naam van de jongen is afgekort als B.G.

Citaat
As a direct and proximate result of each and all Defendants' negligence in designing, manufacturing, and marketing the defective AirPods, B.G. has suffered significant temporary and permanent, continuous injuries, pain and suffering, disability, and impairment. B.G. has suffered mental anguish, emotional trauma, physical harm, injuries, disability, and impairment in the past and that will continue into the future. B.G. has lost his ability to live a normal life, and he will continue to live a diminished life into the future, including a diminished earning capacity. Furthermore, B.G. has medical bills both past and future related to care arising from and relating to the injuries suffered as a result of the defective AirPods.


MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: iSan
Wat vreselijk voor het jongetje! Zo jong al gehoorschade zonder dat hij iets deed wat riskant kan zijn voor de oren. Het is ook echt niet nodig dat Amber Alert signaal ver boven alle andere geluiden moet overstemmen.  :crazy:
geplaatst door: nnsa
Geeft wel weer te denken, dat dit soort berichten uit de USA komen…

Maar het blijkt dus wel te kunnen:

https://www.veiligheid.nl/gezond-gehoor/gehoor/hoe-ontstaat-schade/wat-is-te-hard