geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookFaceTimeCamera-icoon.jpg
Apple waarschuwt voor plakkers op camera van alle MacBook modellen
De ingebouwde FaceTime camera die in alle iMacs en MacBook modellen te vinden is zorgt voor erg veel gemak tijdens videobellen. Maar ook voor zorgen bij sommige mensen over hun privacy, en Apple waarschuwt nu om vooral géén afdekking daarvoor te gebruiken.

Niet alleen is dat gevaarlijk in verband met eventuele aantasting van het scherm door de lijm daarop, en na lange tijd kan residu ook erg lastig te verwijderen zijn. Maar bij een MacBook, MacBook Air of MacBook Pro kan het voor enorme dure schade zorgen doordat je scherm - in het ergste geval - zelfs kan splijten, zoals deze gebruiker van Reddit ondervond (hieronder te zien). Want als wat je gebruikt om de camera af te dekken ook maar een héél klein beetje te dik is terwijl er druk op komt te staan, dan blijf je waarschijnlijk met de gebakken peren zitten.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.GekraaktSchermMacBookPro.jpg
Apple waarschuwt voor plakkers op camera van alle MacBook modellen


Apple waarschuwt hier inmiddels voor op deze Support-pagina.

Citaat
Als u een Mac-notebook met een geïnstalleerde camera-afdekking sluit, kunt u het beeldscherm beschadigen, want de ruimte tussen het beeldscherm en toetsenbord is ontworpen met zeer krappe toleranties. Het afdekken van de ingebouwde camera kan ook de omgevingslichtsensor en de werking van functies zoals automatische helderheid en True Tone verstoren. Gebruik het indicatielampje van de camera als alternatief voor de camera-afdekking om te bepalen of uw camera actief is en bepaal in Systeemvoorkeuren welke apps uw camera kunnen gebruiken.
En als je er zeker van wilt zijn dat niemand meekijkt, dan kan dat vanaf macOS 10.14 Mojave ook met de instellingen van macOS zelf. Hoe dat werkt is hier te lezen. #MacBookPro #MacBookAir #MacBook #macOS
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: doctor_apple
 :blink: ... Wel erg fragiel spul ...
geplaatst door: Alvinus
Wisten slimme hackers ook niet het indicatielampje van de camera uit te schakelen, ondanks dat die is ingeschakeld en zij meekijken?
geplaatst door: zwap

geblokkeerd

En ik maar denken dat split-screen een feature is.
geplaatst door: Appelflap
Ik begrijp eigenlijk niet goed hoe het beeldscherm een probleem krijgt wanneer de camera vuil is.
geplaatst door: ardie
Waar staat dat dan?