geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch6-icoon.jpg
Apple Watch met 4G nu bij Telenet in België (Upd.)
In september 2017 kwam de Apple Watch Series 3 uit. Dat was de eerste Apple Watch waarmee je, dankzij de ingebouwde eSim, ook zonder iPhone kon bellen en internetten via 4G. De verwachting was dat die optie ook snel in Nederland en België ondersteund zou gaan worden, maar we kwamen bedrogen uit.

Ruim drie jaar later is het dan eindelijk zover, maar dan wel alleen in België en daar op dit moment nog maar bij één provider: Telenet, zoals te lezen in hun eigen persbericht. Telenet noemt dit ‘Telenet One Number’, waarbij de telefoon en de Apple Watch samen hetzelfde mobiele nummer delen. Telenet zelf meldt er bij dat Apple in België nu ook al de modellen met 4G aanbiedt, zelf heb ik die optie nog niet kunnen vinden in de Belgische online Apple Store.Als laatste laten we Dieter Nieuwdorp, verantwoordelijke marketing bij Telenet hierover aan het woord:

Citaat
eSIM biedt veel voordelen. Het maakt de beleving van slimme toestellen nog gemakkelijker: geen paperclip meer zoeken om die simkaart in en uit je toestel te halen. Een toestel connecteren met ons mobiel netwerk wordt even simpel als een app installeren op je smartphone. Maar de mogelijkheden van eSIM gaan verder dan louter het praktische aspect. In eerste instantie investeerden we dan ook in een toepassing waar klanten vandaag de grootste meerwaarde uit halen. Het delen van je mobiele nummer over verschillende slimme apparaten zorgt voor meer gebruiksgemak. Met Telenet One Number maken we de smartwatch nog relevanter voor onze klanten.

met dank aan forumlid ‘Mac OS X’, die dit nieuws als eerste meldde


Update: inmiddels is het zover, in de Belgische online Apple Store is nu ook de optie om te kiezen voor een Apple Watch met GPS + Cellular toegevoegd. Als je op de link hierboven klikt, daar voor “Koop” kiest en daarna de Apple Watch die bij jou past uitkiest kom je de keuze voor alleen GPS of GPS + Cellular vanzelf tegen. #AppleWatch
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
antw: Apple Watch met 4G nu bij Telenet in België (Upd.)
9 november 2020 - 14:24    reactie #1
geplaatst door: Sjakelien
Is er iemand die mij (eigenaar van een Watch 3 met eSim-mogelijkheid) kan uitleggen wat de economische, technische, politieke of welke andere aarzeling dan ook kan zijn voor een provider om dit te ondersteunen in Nederland?
Bewerkt: 9 november 2020 - 14:51 door Sjakelien
antw: Apple Watch met 4G nu bij Telenet in België (Upd.)
9 november 2020 - 17:00    reactie #2
geplaatst door: iMakker
België.
Apple Watch 4G enkel bij Telenet.
5G enkel bij Proximus.
wordt dus kiezen ...
Switcher °17-05-2003
iMac 27" 5K - iPhone 12 Pro - iPad Pro - AppleTV 4K
antw: Apple Watch met 4G nu bij Telenet in België (Upd.)
9 november 2020 - 18:32    reactie #3
geplaatst door: artiecad
Ik ben blij, Telenet is mijn provider. Heb wel nog geen Apple Watch 4g, die zijn deze maand voorzien.
<><  Blij dat ik nog leef !
antw: Apple Watch met 4G nu bij Telenet in België (Upd.)
9 november 2020 - 20:26    reactie #4
geplaatst door: JPZ
Hopelijk ook snel beschikbaar in Nederland nu het zo dichtbij komt, de enige reden dat ik nog geen watch heb, is dat je hem niet volledig autonoom kan gebruiken om te bellen.
300+ New Features! 50 or so might not be intended but they're still new!
antw: Apple Watch met 4G nu bij Telenet in België (Upd.)
11 november 2020 - 13:14    reactie #5
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht geplaatst.